- Bewaar

- Bewaar
Linzenslaatje met makreel en gegrilde paprika's
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. - Parvo - Cantine San Silvestro Piemonte - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de hazel noten grof.
-
Spoel intussen de groene linzen onder koud water.
-
Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snij in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groene linzen samen met het blaadje laurier toe.
-
Laat 20min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen en de linzen gaar zijn.
-
Verwijder het blaadje laurier en laat licht afkoelen.
-
Snij intussen de makreelfilets in grove stukken.
-
Hak de groene olijven grof.
-
Meng de reepjes gegrilde paprika en de grofgehakte olijven onder de lauwe linzen.
-
Voeg de extra vierge olijfolie toe en kruid met zwarte peper, zout en de cayennepeper
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken makreel over het lauwe linzenslaatje en werk af met de geroosterde hazelnoten.
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. - Parvo - Cantine San Silvestro Piemonte - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.
-
Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.
-
Hak de hazel noten grof.
-
Spoel intussen de groene linzen onder koud water.
-
Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snij in dunne reepjes.
-
Bereiding:
-
Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groene linzen samen met het blaadje laurier toe.
-
Laat 20min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen en de linzen gaar zijn.
-
Verwijder het blaadje laurier en laat licht afkoelen.
-
Snij intussen de makreelfilets in grove stukken.
-
Hak de groene olijven grof.
-
Meng de reepjes gegrilde paprika en de grofgehakte olijven onder de lauwe linzen.
-
Voeg de extra vierge olijfolie toe en kruid met zwarte peper, zout en de cayennepeper
-
Afwerking:
-
Verdeel de stukken makreel over het lauwe linzenslaatje en werk af met de geroosterde hazelnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. - Parvo - Cantine San Silvestro Piemonte - Italië