Linzenslaatje met makreel en gegrilde paprika's
Linzenslaatje met makreel en gegrilde paprika's

Linzenslaatje met makreel en gegrilde paprika's

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 25.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.

  6. Hak de hazel noten grof.

  7. Spoel intussen de groene linzen onder koud water.

  8. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snij in dunne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groene linzen samen met het blaadje laurier toe.

  11. Laat 20min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen en de linzen gaar zijn.

  12. Verwijder het blaadje laurier en laat licht afkoelen.

  13. Snij intussen de makreelfilets in grove stukken.

  14. Hak de groene olijven grof.

  15. Meng de reepjes gegrilde paprika en de grofgehakte olijven onder de lauwe linzen.

  16. Voeg de extra vierge olijfolie toe en kruid met zwarte peper, zout en de cayennepeper

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de stukken makreel over het lauwe linzenslaatje en werk af met de geroosterde hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  4. Verdeel de hazelnoten over een bakplaat en rooster ze 8 à 10 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Laat lichtjes afkoelen en leg in een keukenhanddoek. Wrijf de bruine velletjes los.

  6. Hak de hazel noten grof.

  7. Spoel intussen de groene linzen onder koud water.

  8. Laat de gegrilde paprika's uitlekken en snij in dunne reepjes.

  9. Bereiding:
  10. Breng de groentebouillon aan de kook en voeg de groene linzen samen met het blaadje laurier toe.

  11. Laat 20min. afgedekt sudderen op een zacht vuur tot alle bouillon is opgenomen en de linzen gaar zijn.

  12. Verwijder het blaadje laurier en laat licht afkoelen.

  13. Snij intussen de makreelfilets in grove stukken.

  14. Hak de groene olijven grof.

  15. Meng de reepjes gegrilde paprika en de grofgehakte olijven onder de lauwe linzen.

  16. Voeg de extra vierge olijfolie toe en kruid met zwarte peper, zout en de cayennepeper

  17. Afwerking:
  18. Verdeel de stukken makreel over het lauwe linzenslaatje en werk af met de geroosterde hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 437 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 41.4 g
Eiwit 25.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tongerlo Blond Abdijbier Wijn Roero Arneis D.O.C.G. - Parvo - Cantine San Silvestro Piemonte - Italië

Bekijk het recept digitaal