Linzenslaatje met tomme des Pyrénées
Linzenslaatje met tomme des Pyrénées

Linzenslaatje met tomme des Pyrénées

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 44 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 40.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de linzen onder koud water.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpot en gaar de linzen samen met het blaadje laurier 20 min. Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het blaadje laurier en kruid met peper en zout.

  10. Maak ondertussen een vinaigrette met de olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de linzen met de rode ui en de blokjes avocado en kaas.

  12. Breng het linzenslaatje op smaak met de vinaigrette.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sla over de borden en leg er het linzenslaatje op. Heerlijk met wat ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Spoel de linzen onder koud water.

  4. Snipper de rode ui fijn.

  5. Pers de citroen.

  6. Snij het vruchtvlees van de avocado in gelijke blokjes en besprenkel met de helft van het citroensap.

  7. Verwijder de korst van de kaas en snij in blokjes.

  8. Bereiding:
  9. Breng de groentebouillon aan de kook in een kookpot en gaar de linzen samen met het blaadje laurier 20 min. Giet af en spoel onder koud water. Verwijder het blaadje laurier en kruid met peper en zout.

  10. Maak ondertussen een vinaigrette met de olijfolie en de rest van het citroensap. Kruid met peper en zout.

  11. Meng de linzen met de rode ui en de blokjes avocado en kaas.

  12. Breng het linzenslaatje op smaak met de vinaigrette.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de sla over de borden en leg er het linzenslaatje op. Heerlijk met wat ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 722 kcal
Vet 44 g
Koolhydraat 40.6 g
Eiwit 40.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mort Subite Kriek Lambic Wijn Château Lafleur de Haute-Serre A.O.P. Cahors

Bekijk het recept digitaal