- Bewaar

- Bewaar
Linzenstoofpotje met mosterd
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl lichtgezouten water, tot al het vocht is opgenomen.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij verse broccoli in roosjes.
-
Snipper de rode uien en het bieslook fijn.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.
-
Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe. Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.
-
Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).
-
Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (25 min.) 1 Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water. 2 Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen. 4 Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(25 min.)
-
Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.
-
Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl lichtgezouten water, tot al het vocht is opgenomen.
-
Snij de tomaten in blokjes.
-
Snij verse broccoli in roosjes.
-
Snipper de rode uien en het bieslook fijn.
-
Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.
-
Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe. Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.
-
Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).
-
Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..
Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (25 min.) 1 Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water. 2 Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen. 4 Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Tempelier Amberbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië