Linzenstoofpotje met mosterd
Linzenstoofpotje met mosterd

Linzenstoofpotje met mosterd

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 53.8 g
Eiwit 20.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  4. Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl lichtgezouten water, tot al het vocht is opgenomen.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Snij verse broccoli in roosjes.

  7. Snipper de rode uien en het bieslook fijn.

  8. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.

  11. Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe. Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.

  12. Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).

  13. Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (25 min.) 1 Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water. 2 Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen. 4 Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (25 min.)

  3. Leg de stokbroodjes in een voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Laat afkoelen.

  4. Kook intussen de linzen samen met het laurierblaadje 15 à 20 min. gaar in 3 dl lichtgezouten water, tot al het vocht is opgenomen.

  5. Snij de tomaten in blokjes.

  6. Snij verse broccoli in roosjes.

  7. Snipper de rode uien en het bieslook fijn.

  8. Hak de hazelnoten grof (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje stopt en er met een deegrol of glazen fles over rolt).

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de rode uien 1 min.

  11. Voeg de (diepgevroren) broccoliroosjes, de tomaten, de hazelnoten en het bouillonblokje toe. Overgiet met 1,5 dl water en kruid met de tijm en de dragon.

  12. Schep er de mosterd onder en laat 7 min. afgedekt sudderen (de groenten mogen nog krokant blijven).

  13. Voeg de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat goed opwarmen.

  14. Afwerking:
  15. Bestrooi met het fijngesnipperde bieslook en dien op met een stuk stokbrood..

Tip

Peuter eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter. Bereiding (25 min.) 1 Kook 20 g droge linzen 20 min. in 1,5 dl water. 2 Snij intussen 1/8 rode ui, 100 g broccoli en 20 g tomaat in stukjes. 3 Verhit 1 koffiel. plantaardige olie in een pan en stoof de groenten. Voeg 2 dl water toe en laat 7 min. sudderen. 4 Voeg de linzen, 2 takjes fijngehakte verse bieslook en peper toe.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 25.8 g
Koolhydraat 53.8 g
Eiwit 20.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Tempelier Amberbier Wijn Terre Siciliane I.G.T. Fiano-Chardonnay Inycon Sicilia - Italië

Bekijk het recept digitaal