- Bewaar

- Bewaar
Linzenstoofpotje met rookworst en krieltjes
Onze drankensuggesties
Bier Palm Royale Licht fruitig amberbier met toetsen van karamel in de neus en de mond. Wijn Pinot blanc - A.O.P. Alsace - J. Hubster Zachte en frisse wijn uit de Elzas met aroma's van wit fruit en bloemetjes.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en de teentjes knoflook 1 à 2 min.
-
Voeg de peterseliewortel en de selder toe. Roerbak 5 min.
-
Roer er de groene linzen onder en voeg het kruidentuiltje toe. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Voeg de kippenbouillon en de krieltjes toe en laat ± 25 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de rookworst in schijvan van max. 1/2 cm. Voeg de laatste 5 min. toe aan de bereiding en laat even mee opwarmen.
Klaar om op te warmen Zet je dit stoofpotje pas de volgende dag op tafel? Eindig dan met stap 4 en voeg de rookworst pas de volgende dag toe. Laat alles 5 à 10 min. opwarmen op een zacht vuur. Rode paprika en courgette zijn ook heel lekker in dit stoofpotje. Ideaal voor als het seizoen van de peterseliewortel voorbij is.
Onze drankensuggesties
Bier Palm Royale Licht fruitig amberbier met toetsen van karamel in de neus en de mond. Wijn Pinot blanc - A.O.P. Alsace - J. Hubster Zachte en frisse wijn uit de Elzas met aroma's van wit fruit en bloemetjes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Wrijf de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water.
-
Spoel de linzen onder koud water.
-
Schil de peterseliewortels en snij in gelijke blokjes.
-
Snij de selder in blokjes van 1 cm.
-
Snipper de ui en het knoflook fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de ui en de teentjes knoflook 1 à 2 min.
-
Voeg de peterseliewortel en de selder toe. Roerbak 5 min.
-
Roer er de groene linzen onder en voeg het kruidentuiltje toe. Overgiet met de witte wijn en laat volledig inkoken.
-
Voeg de kippenbouillon en de krieltjes toe en laat ± 25 min. garen op een zacht vuur.
-
Snij intussen de rookworst in schijvan van max. 1/2 cm. Voeg de laatste 5 min. toe aan de bereiding en laat even mee opwarmen.
Klaar om op te warmen Zet je dit stoofpotje pas de volgende dag op tafel? Eindig dan met stap 4 en voeg de rookworst pas de volgende dag toe. Laat alles 5 à 10 min. opwarmen op een zacht vuur. Rode paprika en courgette zijn ook heel lekker in dit stoofpotje. Ideaal voor als het seizoen van de peterseliewortel voorbij is.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Palm Royale Licht fruitig amberbier met toetsen van karamel in de neus en de mond. Wijn Pinot blanc - A.O.P. Alsace - J. Hubster Zachte en frisse wijn uit de Elzas met aroma's van wit fruit en bloemetjes.