'Loaded hummus' met falafel
'Loaded hummus' met falafel

'Loaded hummus' met falafel

20 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1824 kj
Energie 436 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 24 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 11.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de minikomkommers in plakjes. Snij de rode ui in heel fijne halvemaantjes.

  2. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, tot ze beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.

  3. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de falafels rondom aan tot ze mooi krokant zijn en warm zijn binnenin.

  4. Strijk de hummus uit over een grote schaal. Schik er de kerstomaten, de minikomkommers, de olijven en de falafels op. Bestrooi met de pijnboompitten, de rode ui en de granaatappelpitjes. Verkruimel er eventueel wat feta over. Kruid met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie en werk af met za'atar.

Tip
Variant

Werk eventueel af met blaadjes peterselie.

Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snij de kerstomaten in kwartjes. Snij de minikomkommers in plakjes. Snij de rode ui in heel fijne halvemaantjes.

  2. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof, tot ze beginnen te verkleuren. Schep uit de pan.

  3. Verhit de olijfolie in dezelfde pan en bak de falafels rondom aan tot ze mooi krokant zijn en warm zijn binnenin.

  4. Strijk de hummus uit over een grote schaal. Schik er de kerstomaten, de minikomkommers, de olijven en de falafels op. Bestrooi met de pijnboompitten, de rode ui en de granaatappelpitjes. Verkruimel er eventueel wat feta over. Kruid met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie en werk af met za'atar.

Tip
Variant

Werk eventueel af met blaadjes peterselie.

Auteur recept

Dit recept werd geschreven voor Boni Plan't door influencer Caroline Dhont (@avocadovandeduivel).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1824 kj
Energie 436 kcal
Vet 31.4 g
Verzadigd vet 5.3 g
Koolhydraat 24 g
Suiker 7.1 g
Vezel 5.8 g
Eiwit 11.5 g
Zout 2.5 g
natrium 1 g

Bekijk het recept digitaal