Loempia's met manouri, courgette en halfgedroogde tomaten
Loempia's met manouri, courgette en halfgedroogde tomaten

Loempia's met manouri, courgette en halfgedroogde tomaten

Tussendoortje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 15.7 g
Suiker 3.2 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de ongeschilde courgette grof.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten in heel fijne blokjes.

  4. Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Prak de manouri fijn met een vork. Meng de manouri met de courgette, de tomaten en de munt. kruid met peper en zout.

  6. Klop de eidooier los.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Snij vierkanten van 15 cm van het filodeeg.

  10. Bestrijk 1 stuk filodeeg met eidooier en leg er een tweede vel filodeeg op.

  11. Draai een hoek van het vierkant naar u toe en schik er een koffielepel van het manourimengsel op.

  12. Vouw de hoek naar boven en de zijkanten een beetje naar binnen. Rol dan op tot een loempia. Kleef vast met nog wat eidooier. Herhaal tot het manourimengsel op is.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de honing, de tijmblaadjes en de blaadjes munt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de ongeschilde courgette grof.

  3. Snij de halfgedroogde tomaten in heel fijne blokjes.

  4. Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).

  5. Prak de manouri fijn met een vork. Meng de manouri met de courgette, de tomaten en de munt. kruid met peper en zout.

  6. Klop de eidooier los.

  7. Rits de blaadjes van de takjes tijm.

  8. Bereiding:
  9. Snij vierkanten van 15 cm van het filodeeg.

  10. Bestrijk 1 stuk filodeeg met eidooier en leg er een tweede vel filodeeg op.

  11. Draai een hoek van het vierkant naar u toe en schik er een koffielepel van het manourimengsel op.

  12. Vouw de hoek naar boven en de zijkanten een beetje naar binnen. Rol dan op tot een loempia. Kleef vast met nog wat eidooier. Herhaal tot het manourimengsel op is.

  13. Verhit de olijfolie in een pan en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.

  14. Afwerking:
  15. Werk af met de honing, de tijmblaadjes en de blaadjes munt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 161 kcal
Vet 9.1 g
Verzadigd vet 4.9 g
Koolhydraat 15.7 g
Suiker 3.2 g
Vezel 0.3 g
Eiwit 3.9 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal