- Bewaar

- Bewaar
Loempia's met manouri, courgette en halfgedroogde tomaten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de ongeschilde courgette grof.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in heel fijne blokjes.
-
Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Prak de manouri fijn met een vork. Meng de manouri met de courgette, de tomaten en de munt. kruid met peper en zout.
-
Klop de eidooier los.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Snij vierkanten van 15 cm van het filodeeg.
-
Bestrijk 1 stuk filodeeg met eidooier en leg er een tweede vel filodeeg op.
-
Draai een hoek van het vierkant naar u toe en schik er een koffielepel van het manourimengsel op.
-
Vouw de hoek naar boven en de zijkanten een beetje naar binnen. Rol dan op tot een loempia. Kleef vast met nog wat eidooier. Herhaal tot het manourimengsel op is.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Werk af met de honing, de tijmblaadjes en de blaadjes munt.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Rasp de ongeschilde courgette grof.
-
Snij de halfgedroogde tomaten in heel fijne blokjes.
-
Snipper de munt fijn (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking).
-
Prak de manouri fijn met een vork. Meng de manouri met de courgette, de tomaten en de munt. kruid met peper en zout.
-
Klop de eidooier los.
-
Rits de blaadjes van de takjes tijm.
-
Bereiding:
-
Snij vierkanten van 15 cm van het filodeeg.
-
Bestrijk 1 stuk filodeeg met eidooier en leg er een tweede vel filodeeg op.
-
Draai een hoek van het vierkant naar u toe en schik er een koffielepel van het manourimengsel op.
-
Vouw de hoek naar boven en de zijkanten een beetje naar binnen. Rol dan op tot een loempia. Kleef vast met nog wat eidooier. Herhaal tot het manourimengsel op is.
-
Verhit de olijfolie in een pan en bak de loempia's 2 à 3 min. aan elke kant.
-
Afwerking:
-
Werk af met de honing, de tijmblaadjes en de blaadjes munt.