Lomfilet met risotto en courgette
Lomfilet met risotto en courgette

Lomfilet met risotto en courgette

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 51.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Schil enkele slierten van de ongeschilde courgettes met een dunschiller (voor de afwerking).

  5. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm en verwijder de pitten.

  6. Bereiding:
  7. Doe de visbouillon samen met 1 dl witte wijn en de tijm in een kookpot en leg de lomfilets er naast elkaar in. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Verhit de olijfolie in een andere kookpot en bak de sjalot glazig.

  9. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min. Roer er de risottorijst onder en overgiet met 1 dl witte wijn en de kippenbouillon. Roer af en toe goed om en laat 20 min. zachtjes garen.

  10. Roer de boter en de parmezaan onder de risotto en breng op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de risotto over de borden en leg er de lomfilets op. Versier met een courgettesliert.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snipper de sjalot fijn.

  4. Schil enkele slierten van de ongeschilde courgettes met een dunschiller (voor de afwerking).

  5. Snij de rest in blokjes van 1/2 cm en verwijder de pitten.

  6. Bereiding:
  7. Doe de visbouillon samen met 1 dl witte wijn en de tijm in een kookpot en leg de lomfilets er naast elkaar in. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.

  8. Verhit de olijfolie in een andere kookpot en bak de sjalot glazig.

  9. Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min. Roer er de risottorijst onder en overgiet met 1 dl witte wijn en de kippenbouillon. Roer af en toe goed om en laat 20 min. zachtjes garen.

  10. Roer de boter en de parmezaan onder de risotto en breng op smaak met peper en zout.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de risotto over de borden en leg er de lomfilets op. Versier met een courgettesliert.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 505 kcal
Vet 7.8 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 51.6 g

Bekijk het recept digitaal