- Bewaar

- Bewaar
Lomfilet met risotto en courgette
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil enkele slierten van de ongeschilde courgettes met een dunschiller (voor de afwerking).
-
Snij de rest in blokjes van 1/2 cm en verwijder de pitten.
-
Bereiding:
-
Doe de visbouillon samen met 1 dl witte wijn en de tijm in een kookpot en leg de lomfilets er naast elkaar in. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit de olijfolie in een andere kookpot en bak de sjalot glazig.
-
Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min. Roer er de risottorijst onder en overgiet met 1 dl witte wijn en de kippenbouillon. Roer af en toe goed om en laat 20 min. zachtjes garen.
-
Roer de boter en de parmezaan onder de risotto en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de lomfilets op. Versier met een courgettesliert.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Schil enkele slierten van de ongeschilde courgettes met een dunschiller (voor de afwerking).
-
Snij de rest in blokjes van 1/2 cm en verwijder de pitten.
-
Bereiding:
-
Doe de visbouillon samen met 1 dl witte wijn en de tijm in een kookpot en leg de lomfilets er naast elkaar in. Laat 20 min. garen op een zacht vuur.
-
Verhit de olijfolie in een andere kookpot en bak de sjalot glazig.
-
Voeg de courgetteblokjes toe en roerbak 5 min. Roer er de risottorijst onder en overgiet met 1 dl witte wijn en de kippenbouillon. Roer af en toe goed om en laat 20 min. zachtjes garen.
-
Roer de boter en de parmezaan onder de risotto en breng op smaak met peper en zout.
-
Afwerking:
-
Verdeel de risotto over de borden en leg er de lomfilets op. Versier met een courgettesliert.