Lomo op een zuiders bedje
Lomo op een zuiders bedje

Lomo op een zuiders bedje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 30.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de olijven in 4.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook ± 2 min. al roerend.

  9. Voeg de paprikareepjes toe. Zet het vuur zachter en laat nog 7 min. verder garen.

  10. Bak ondertussen de medaillons: verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 1 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat 6 à 8 min. verder gaar worden, afhankelijk van de dikte van de medaillons. Het vlees moet net doorbakken (rosé) zijn. Kruid met peper en zout.

  11. Hak de platte peterselie fijn.

  12. Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe aan de paprikareepjes en laat 5 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  13. Afwerking:
  14. Maak een bedje van groenten op elk bord en leg er een stuk gebakken lomo op. Geef er gekookte pasta of brood bij.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (30 min.)

  3. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  4. Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in fijne reepjes.

  5. Snij de olijven in 4.

  6. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de fijngesnipperde sjalot en het knoflook ± 2 min. al roerend.

  9. Voeg de paprikareepjes toe. Zet het vuur zachter en laat nog 7 min. verder garen.

  10. Bak ondertussen de medaillons: verhit 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak het vlees 1 min. goudbruin aan elke kant. Zet het vuur zachter en laat 6 à 8 min. verder gaar worden, afhankelijk van de dikte van de medaillons. Het vlees moet net doorbakken (rosé) zijn. Kruid met peper en zout.

  11. Hak de platte peterselie fijn.

  12. Voeg de olijven en de tomatenblokjes toe aan de paprikareepjes en laat 5 min. stoven zonder deksel. Roer regelmatig om. Kruid met peper en zout en voeg de fijngesnipperde peterselie toe.

  13. Afwerking:
  14. Maak een bedje van groenten op elk bord en leg er een stuk gebakken lomo op. Geef er gekookte pasta of brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 534 kcal
Vet 41.1 g
Koolhydraat 9.1 g
Eiwit 30.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Blond abdijbier Wijn Coto de Imaz Reserva | D.O.C. Rioja | Spanje Groot Genoegen | Cinsaut-Cabernet Sauvignon | Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal