Luikse salade met boontjes, ei en quinoa
Luikse salade met boontjes, ei en quinoa

Luikse salade met boontjes, ei en quinoa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 39.5 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 26.9 g
Zout 3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de quinoa gaar in 6 dl water met het blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  3. Kook intussen de eieren 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.

  4. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen. Kook de boontjes 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Bak de spekreepjes 5 min. in een braadpan, zonder vetstof.

  6. Maak intussen de vinaigrette: snipper de platte peterselie en de rode ui fijn. Meng onder 4 eetl. olijfolie, de appelazijn en de mosterd en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Doe de quinoa in een serveerschaal en verdeel er de boontjes, de eieren en de spekjes over. Besprenkel met de vinaigrette.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Kook de quinoa gaar in 6 dl water met het blokje groentebouillon (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken. Meng er 1 eetl. olijfolie onder.

  3. Kook intussen de eieren 10 min. in kokend water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in de lengte in 4.

  4. Breek de uiteinden van de prinsessenbonen. Kook de boontjes 6 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  5. Bak de spekreepjes 5 min. in een braadpan, zonder vetstof.

  6. Maak intussen de vinaigrette: snipper de platte peterselie en de rode ui fijn. Meng onder 4 eetl. olijfolie, de appelazijn en de mosterd en kruid met zwarte peper en zout.

  7. Doe de quinoa in een serveerschaal en verdeel er de boontjes, de eieren en de spekjes over. Besprenkel met de vinaigrette.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 636 kcal
Vet 39.5 g
Verzadigd vet 11.4 g
Koolhydraat 39.3 g
Suiker 8.3 g
Vezel 7.7 g
Eiwit 26.9 g
Zout 3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Houblon Chouffe Sterk blond bier Wijn Les Trois Colonnes A.O.P. Bordeaux

Bekijk het recept digitaal