Luikse salade met mayonaisedressing
Luikse salade met mayonaisedressing

Luikse salade met mayonaisedressing

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 27.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in 2.

  3. Snij de rode ui in ringen. Snipper de kervel fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook intussen de diepgevroren prinsessenboontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  7. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in de lengte in 4.

  8. Bak intussen de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng de mosterd met de mayonaise, de olijfolie en de azijn. Kruid met zwarte peper.

  10. Afwerking:
  11. Meng de krielaardappelen met de uitgelekte prinsessenbonen, de ui ringen en de fijngesnipperde kervel. Verdeel er de spekreepjes en de stukjes ei over en besprenkel met de mayonaisedressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Wrijf de ongeschilde krielaardappelen schoon onder koud water en snij ze in 2.

  3. Snij de rode ui in ringen. Snipper de kervel fijn.

  4. Bereiding:
  5. Kook de krielaardappelen 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Kook intussen de diepgevroren prinsessenboontjes 8 min. onafgedekt gaar in lichtgezouten water. Giet af, spoel onder koud water en laat uitlekken.

  7. Kook de eieren 10 min. hard. Spoel onder koud water, pel ze en snij in de lengte in 4.

  8. Bak intussen de spekreepjes krokant in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.

  9. Meng de mosterd met de mayonaise, de olijfolie en de azijn. Kruid met zwarte peper.

  10. Afwerking:
  11. Meng de krielaardappelen met de uitgelekte prinsessenbonen, de ui ringen en de fijngesnipperde kervel. Verdeel er de spekreepjes en de stukjes ei over en besprenkel met de mayonaisedressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 38.9 g
Eiwit 27.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Dubbel Abdijbier Wijn Rasiguères - Château Planèzes - A.O.P. Côtes du Roussillon

Bekijk het recept digitaal