Maaltijdsalade met sla, varkensnootjes en krieltjes
Maaltijdsalade met sla, varkensnootjes en krieltjes

Maaltijdsalade met sla, varkensnootjes en krieltjes

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 37.1 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 37.3 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.1 g
Zout 1.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2. Verdeel over een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snipper intussen de rode ui, het bieslook en het knoflook fijn. Snij de radijsjes in schijfjes en de sla in reepjes..

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.

  5. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de hete oven. Voeg de aspergepunten toe aan de gebakken krieltjes en zet nog 10 min. mee in de oven.

  6. Maak intussen de dressing. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Pers de limoen en mix samen met de avocadoblokjes, het bieslook, de Griekse yoghurt en het knoflook fijn met een staafmixer. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Snij het varkenshaasje in stukken van 1,5 cm. Smelt de boter in een pan en bak de varkenshaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de sla, de radijzen, de rode ui en de paprikareepjes in een ruime serveerschaal. Schep er de krieltjes, de aspergepunten, de pancetta en het varkenshaasje over en serveer met de dressing.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Wrijf de ongeschilde krieltjes goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 2. Verdeel over een ovenschaal, besprenkel met de olijfolie en zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  3. Snipper intussen de rode ui, het bieslook en het knoflook fijn. Snij de radijsjes in schijfjes en de sla in reepjes..

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in reepjes. Snij de aspergepunten in 3 schuine stukken.

  5. Verdeel de pancetta over een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de hete oven. Voeg de aspergepunten toe aan de gebakken krieltjes en zet nog 10 min. mee in de oven.

  6. Maak intussen de dressing. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes. Pers de limoen en mix samen met de avocadoblokjes, het bieslook, de Griekse yoghurt en het knoflook fijn met een staafmixer. Kruid met zwarte peper en zout.

  7. Snij het varkenshaasje in stukken van 1,5 cm. Smelt de boter in een pan en bak de varkenshaasjes 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Meng de sla, de radijzen, de rode ui en de paprikareepjes in een ruime serveerschaal. Schep er de krieltjes, de aspergepunten, de pancetta en het varkenshaasje over en serveer met de dressing.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 600 kcal
Vet 37.1 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 37.3 g
Vezel 7.9 g
Eiwit 40.1 g
Zout 1.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Ename Tripel Blond abdijbier Wijn Chianti D.O.C.G. Riserva Castellani Toscana - Italië

Bekijk het recept digitaal