Maaltijdsalade van multicolorsla en quinoa
Maaltijdsalade van multicolorsla en quinoa

Maaltijdsalade van multicolorsla en quinoa

30 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 11.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 0.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Rooster het hennepzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij de babytrostomaten in 2. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes en de slabladeren fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  6. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. gaar.

  7. Maak een dressing met de yoghurt, het fijngesnipperde bieslook, het geroosterde hennepzaad, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Doe de quinoa in een grote mengkom en meng er de sla, de tomaten, de appelblokjes en de lente-uitjes onder. Voeg de scampi's toe.

  9. Verdeel de quinoasalade over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer de rest apart.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  2. Rooster het hennepzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  3. Snij de babytrostomaten in 2. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de lente-uitjes en de slabladeren fijn.

  5. Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.

  6. Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. gaar.

  7. Maak een dressing met de yoghurt, het fijngesnipperde bieslook, het geroosterde hennepzaad, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Doe de quinoa in een grote mengkom en meng er de sla, de tomaten, de appelblokjes en de lente-uitjes onder. Voeg de scampi's toe.

  9. Verdeel de quinoasalade over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer de rest apart.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 371 kcal
Vet 11.5 g
Verzadigd vet 1.5 g
Koolhydraat 42 g
Suiker 11.2 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 21.8 g
Zout 0.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett Extra Ordinary IPA Blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal