- Bewaar

- Bewaar
Maaltijdsalade van multicolorsla en quinoa
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Ordinary IPA Blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Rooster het hennepzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de babytrostomaten in 2. Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de lente-uitjes en de slabladeren fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. gaar.
-
Maak een dressing met de yoghurt, het fijngesnipperde bieslook, het geroosterde hennepzaad, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de quinoa in een grote mengkom en meng er de sla, de tomaten, de appelblokjes en de lente-uitjes onder. Voeg de scampi's toe.
-
Verdeel de quinoasalade over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer de rest apart.
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Ordinary IPA Blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Spoel de quinoa in een fijne zeef onder koud water. Kook de quinoa gaar in 4 dl lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).
-
Rooster het hennepzaad in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Snij de babytrostomaten in 2. Snipper het bieslook fijn.
-
Snij de lente-uitjes en de slabladeren fijn.
-
Snij de ongeschilde appel in kleine blokjes en besprenkel met 1 eetl. citroensap.
-
Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de scampi's 3 min. gaar.
-
Maak een dressing met de yoghurt, het fijngesnipperde bieslook, het geroosterde hennepzaad, 1 eetl. olijfolie en 1 eetl. citroensap. Kruid met zwarte peper en zout.
-
Doe de quinoa in een grote mengkom en meng er de sla, de tomaten, de appelblokjes en de lente-uitjes onder. Voeg de scampi's toe.
-
Verdeel de quinoasalade over 4 borden en besprenkel met de dressing. Serveer de rest apart.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vedett Extra Ordinary IPA Blond bier Wijn Vaugelas 'Les Falaises' A.O.P. Languedoc