Maaltijdsoep met kalkoen en rijstnoedels
Maaltijdsoep met kalkoen en rijstnoedels

Maaltijdsoep met kalkoen en rijstnoedels

45 min.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 24.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pluk de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn. Meng de helft met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Diepvriesvlees vooraf oppervlakkig laten ontdooien. Meng er de olijfolie met dragon door en laat een half uur marineren op een koele plaats.

  5. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  6. Snij de champignons in twee of vier.

  7. Breek de diepgevroren boterboontjes in kleinere stukken.

  8. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Bak de gemarineerde kalkoenenreepjes kort. Haal het vlees uit de kookpan en hou apart.

  11. Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook even in dezelfde pan, niet laten kleuren.

  12. Voeg de boterboontjes toe.

  13. Leng aan met 1,2 L kippenbouillon of gevogeltefond. Kruid met de geplette korianderbolletjes. Breng aan de kook, dek af en laat 5 min. doorkoken.

  14. Voeg de kalkoenenreepjes, de gesneden champignons, de tomatenblokjes, de mihoen en de capsule saffraan toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. koken.

  15. Meng er de kokosmelk onder en laat de soep nog even koken.

  16. Afwerking:
  17. Werk de soep af met de resterende fijngesnipperde dragonblaadjes en dien op met meergranenstokbrood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Pluk de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn. Meng de helft met 3 eetl. olijfolie en kruid met peper en zout.

  4. Snij de kalkoenfilet in fijne reepjes. Diepvriesvlees vooraf oppervlakkig laten ontdooien. Meng er de olijfolie met dragon door en laat een half uur marineren op een koele plaats.

  5. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  6. Snij de champignons in twee of vier.

  7. Breek de diepgevroren boterboontjes in kleinere stukken.

  8. Plet de korianderbolletjes tussen 2 lepels.

  9. Bereiding:
  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een ruime kookpan. Bak de gemarineerde kalkoenenreepjes kort. Haal het vlees uit de kookpan en hou apart.

  11. Stoof de fijngesnipperde sjalot en knoflook even in dezelfde pan, niet laten kleuren.

  12. Voeg de boterboontjes toe.

  13. Leng aan met 1,2 L kippenbouillon of gevogeltefond. Kruid met de geplette korianderbolletjes. Breng aan de kook, dek af en laat 5 min. doorkoken.

  14. Voeg de kalkoenenreepjes, de gesneden champignons, de tomatenblokjes, de mihoen en de capsule saffraan toe. Breng opnieuw aan de kook en laat 5 min. koken.

  15. Meng er de kokosmelk onder en laat de soep nog even koken.

  16. Afwerking:
  17. Werk de soep af met de resterende fijngesnipperde dragonblaadjes en dien op met meergranenstokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 409 kcal
Vet 16.8 g
Koolhydraat 39.5 g
Eiwit 24.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Gewurztraminer Cuvée Réserve Caves de Bennwihr, A.C. Alsace Wijn Roodeberg Western Cape Zuid-Afrika

Bekijk het recept digitaal