Maaltijdsoep met scampivlinders
Maaltijdsoep met scampivlinders

Maaltijdsoep met scampivlinders

35 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 19.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het wit van de preien in ringen van 1/2 cm dik.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij de krielaardappelen middendoor.

  6. Snij de limoen in fijne schijfjes.

  7. Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze.

  8. Bereiding:
  9. Doe de kippenbouillon in een kookpan en breng aan de kook. Doe er de prei, de aardappelen, de broccoli, de tomenade en de tijm bij. Laat gedurende 15 min. koken.

  10. Snij de scampi's in 2, tot op 2 cm van de staart, zodat ze bij het garen openvouwen als de vleugels van een vlinder. Verwijder het darmkanaal. Voeg ze samen met de roze bessen bij de bouillon en laat gedurende 5 min. verder garen, zonder te koken.

  11. Kruid eventueel met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over de borden. Versier elk bord met een takje dille en een schijfje limoen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Snij het wit van de preien in ringen van 1/2 cm dik.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij de krielaardappelen middendoor.

  6. Snij de limoen in fijne schijfjes.

  7. Dompel de scampi's 2 min. onder in heet water en pel ze.

  8. Bereiding:
  9. Doe de kippenbouillon in een kookpan en breng aan de kook. Doe er de prei, de aardappelen, de broccoli, de tomenade en de tijm bij. Laat gedurende 15 min. koken.

  10. Snij de scampi's in 2, tot op 2 cm van de staart, zodat ze bij het garen openvouwen als de vleugels van een vlinder. Verwijder het darmkanaal. Voeg ze samen met de roze bessen bij de bouillon en laat gedurende 5 min. verder garen, zonder te koken.

  11. Kruid eventueel met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de soep over de borden. Versier elk bord met een takje dille en een schijfje limoen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 197 kcal
Vet 2.8 g
Koolhydraat 23.5 g
Eiwit 19.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Orca Bay Sauvignon Blanc Nieuw-Zeeland Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Duitsland

Bekijk het recept digitaal