- Bewaar

- Bewaar
Maatjes gevuld met aardappelsalade
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de maatjes ontdooien en dep droog.
-
Kook de aardappelen in de schil gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Pel en snij in blokjes.
-
Pers 1/2 limoen.
-
Ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met de andere helft van het limoensap.
-
Snipper de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de ricotta met de aardappelblokjes, de avocado en de witloof. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Neem een metalen ring (of een yoghurtpotje zonder bodem). Leg een maatje tegen de rand en vul verder op met de aardappelmengeling. Bestrooi met de fijngesnipperde dille. Verwijder voorzichtig de ring.
-
Afwerking:
-
Serveer de gevulde maatjes met donker brood (bv. roggebrood).
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de maatjes ontdooien en dep droog.
-
Kook de aardappelen in de schil gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Pel en snij in blokjes.
-
Pers 1/2 limoen.
-
Ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.
-
Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met de andere helft van het limoensap.
-
Snipper de dille fijn.
-
Bereiding:
-
Meng de ricotta met de aardappelblokjes, de avocado en de witloof. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Neem een metalen ring (of een yoghurtpotje zonder bodem). Leg een maatje tegen de rand en vul verder op met de aardappelmengeling. Bestrooi met de fijngesnipperde dille. Verwijder voorzichtig de ring.
-
Afwerking:
-
Serveer de gevulde maatjes met donker brood (bv. roggebrood).