Maatjes gevuld met aardappelsalade
Maatjes gevuld met aardappelsalade

Maatjes gevuld met aardappelsalade

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 16.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de maatjes ontdooien en dep droog.

  3. Kook de aardappelen in de schil gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Pel en snij in blokjes.

  4. Pers 1/2 limoen.

  5. Ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met de andere helft van het limoensap.

  7. Snipper de dille fijn.

  8. Bereiding:
  9. Meng de ricotta met de aardappelblokjes, de avocado en de witloof. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Neem een metalen ring (of een yoghurtpotje zonder bodem). Leg een maatje tegen de rand en vul verder op met de aardappelmengeling. Bestrooi met de fijngesnipperde dille. Verwijder voorzichtig de ring.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gevulde maatjes met donker brood (bv. roggebrood).

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de maatjes ontdooien en dep droog.

  3. Kook de aardappelen in de schil gedurende 20 min. in lichtgezouten water. Pel en snij in blokjes.

  4. Pers 1/2 limoen.

  5. Ontpit de avocado, snij het vruchtvlees in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  6. Snij het witloof in fijne ringen en besprenkel met de andere helft van het limoensap.

  7. Snipper de dille fijn.

  8. Bereiding:
  9. Meng de ricotta met de aardappelblokjes, de avocado en de witloof. Kruid naar smaak met peper en zout.

  10. Neem een metalen ring (of een yoghurtpotje zonder bodem). Leg een maatje tegen de rand en vul verder op met de aardappelmengeling. Bestrooi met de fijngesnipperde dille. Verwijder voorzichtig de ring.

  11. Afwerking:
  12. Serveer de gevulde maatjes met donker brood (bv. roggebrood).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 273 kcal
Vet 18.2 g
Koolhydraat 11.4 g
Eiwit 16.1 g

Bekijk het recept digitaal