Macaroni met broccoli-kaassaus en gevogeltereepjes
Macaroni met broccoli-kaassaus en gevogeltereepjes

Macaroni met broccoli-kaassaus en gevogeltereepjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 79.2 g
Eiwit 50 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij het knoflook in dunne plakjes.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli en de diepgevroren erwten 6 à 8 min. in een kookpot met 1,5 à 2 dl lichtgezouten water, op een zacht vuur.

  9. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg de plakjes knoflook toe. Laat 5 min. stoven op een zacht vuur, maar laat niet kleuren.

  10. Mix de broccoli en de erwten samen met het kookvocht, de boter met knoflook en de helft van de parmezaan tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout. Hou de saus warm op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de wokreepjes goudbruin en gaar.

  13. Meng de pasta en de gebakken wokreepjes onder de saus.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de rest van de parmezaan.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 eetl. macaroni, 75 g broccoliroosjes en 75 g diepgevroren erwten 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en mix tot een puree.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min.)

  3. Laat de wokreepjes oppervlakkig ontdooien en dep goed droog met keukenpapier.

  4. Verdeel de broccoli in roosjes.

  5. Snij het knoflook in dunne plakjes.

  6. Rasp de parmezaan.

  7. Bereiding:
  8. Kook de broccoli en de diepgevroren erwten 6 à 8 min. in een kookpot met 1,5 à 2 dl lichtgezouten water, op een zacht vuur.

  9. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje en voeg de plakjes knoflook toe. Laat 5 min. stoven op een zacht vuur, maar laat niet kleuren.

  10. Mix de broccoli en de erwten samen met het kookvocht, de boter met knoflook en de helft van de parmezaan tot een glad sausje. Kruid met zwarte peper en zout. Hou de saus warm op een zacht vuur.

  11. Kook ondertussen de pasta in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.

  12. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak de wokreepjes goudbruin en gaar.

  13. Meng de pasta en de gebakken wokreepjes onder de saus.

  14. Afwerking:
  15. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de rest van de parmezaan.

Tip

Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. + 6 maand Bereiding (25 min.) 1 Kook 1 eetl. macaroni, 75 g broccoliroosjes en 75 g diepgevroren erwten 20 min. gaar in een bodempje water. 2 Voeg 1 koffiel. plantaardige olie toe en mix tot een puree.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 742 kcal
Vet 25.2 g
Koolhydraat 79.2 g
Eiwit 50 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Postel Blond Abdijbier Wijn Les Lauzes Chardonnay I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal