Mafaldine en chipolata met tomatensaus
Mafaldine en chipolata met tomatensaus

Mafaldine en chipolata met tomatensaus

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 84.8 g
Eiwit 39.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Rasp schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de chipolata's 5 min. tot ze goudbruin zijn aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de blokjes selder, de tomaten, de takjes oregano, de spaghettikruiden en de tomatenpuree toe. Roer goed om en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 1 dl water toe als de bereiding niet vloeibaar genoeg is.

  10. Breng ondertussen 4 L water met 1 koffiel. zout aan de kook en kook de mafaldines (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet af.

  12. Verwarm de chipolata's 5 min. in de tomatensaus. Haal de takjes oregano uit de saus.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de saus en de chipolata's. Scheur er enkele blaadjes basilicum over en bestrooi met de parmezaanschilfers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Snij de selder in blokjes van 1/2 cm.

  4. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. in kokend water dompelt) en verwijder de pitjes.

  5. Snipper de sjalotten en het knoflook fijn.

  6. Rasp schilfers van de parmezaan met een dunschiller.

  7. Bereiding:
  8. Verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de chipolata's 5 min. tot ze goudbruin zijn aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal ze uit de kookpot.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in een kookpot en stoof de sjalotten en het knoflook glazig. Voeg de blokjes selder, de tomaten, de takjes oregano, de spaghettikruiden en de tomatenpuree toe. Roer goed om en laat 20 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg 1 dl water toe als de bereiding niet vloeibaar genoeg is.

  10. Breng ondertussen 4 L water met 1 koffiel. zout aan de kook en kook de mafaldines (kooktijd: zie verpakking).

  11. Giet af.

  12. Verwarm de chipolata's 5 min. in de tomatensaus. Haal de takjes oregano uit de saus.

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de pasta over de borden en werk af met de saus en de chipolata's. Scheur er enkele blaadjes basilicum over en bestrooi met de parmezaanschilfers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 695 kcal
Vet 21.7 g
Koolhydraat 84.8 g
Eiwit 39.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Palm Amberbier Wijn Carignano del Sulcis D.O.C. Meno Buio Mesa Sardegna - Italië

Bekijk het recept digitaal