- Bewaar

- Bewaar
Mafaldine in zalm-roomsaus met erwten en asperges
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de asperges oppervlakkig ontdooien. Snij de punten af en zet opzij.
-
Snipper de sjalot en 1 knoflookteentje fijn. Snij de overige 2 teentjes in 2.
-
Hak de dille grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de room in een steelpannetje en doe er de vier knoflook stukjes bij. Dek af, haal van het vuur en laat 15 min. trekken. Verwijder daarna het knoflook.
-
Breng intussen 2,5 dl water aan de kook en voeg de diepgevroren erwten, de tijmtakjes en het laurierblaadje toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 5 min. koken. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
-
Mix de asperges (niet de punten) met 2 dl van het kookvocht van de erwten.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalot en het gesnipperde knoflookteentje op een matig vuur. Doe er de gemixte asperges en de room bij. Breng aan de kook en kruid met zwarte peper en zout (niet te veel, de gerookte zalm is al gezouten). Laat even inkoken.
-
Voeg de gerookte zalm en de erwten toe aan de saus en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met de gehakte dille (hou wat opzij voor de afwerking).
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie ver pakking). Giet af en voeg onmiddellijk toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en werk af met de aspergepunten en de rest van de dille.
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de asperges oppervlakkig ontdooien. Snij de punten af en zet opzij.
-
Snipper de sjalot en 1 knoflookteentje fijn. Snij de overige 2 teentjes in 2.
-
Hak de dille grof.
-
Bereiding:
-
Verwarm de room in een steelpannetje en doe er de vier knoflook stukjes bij. Dek af, haal van het vuur en laat 15 min. trekken. Verwijder daarna het knoflook.
-
Breng intussen 2,5 dl water aan de kook en voeg de diepgevroren erwten, de tijmtakjes en het laurierblaadje toe. Kruid met zwarte peper en zout. Laat 5 min. koken. Giet af en vang het kookvocht op. Verwijder de tijm en het laurierblaadje.
-
Mix de asperges (niet de punten) met 2 dl van het kookvocht van de erwten.
-
Smelt de boter in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalot en het gesnipperde knoflookteentje op een matig vuur. Doe er de gemixte asperges en de room bij. Breng aan de kook en kruid met zwarte peper en zout (niet te veel, de gerookte zalm is al gezouten). Laat even inkoken.
-
Voeg de gerookte zalm en de erwten toe aan de saus en laat alles goed doorwarmen. Breng op smaak met de gehakte dille (hou wat opzij voor de afwerking).
-
Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie ver pakking). Giet af en voeg onmiddellijk toe aan de saus. Meng goed door elkaar.
-
Afwerking:
-
Verdeel de pasta over de borden en werk af met de aspergepunten en de rest van de dille.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Vieux Temps Wijn Vermentino di Sardegna D.O.C. - Sardegna - Italië