- Bewaar

- Bewaar
Magische pastinaaksoep met heksenbroodjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Haal het bladerdeeg uit de diepvries, zodat het al wat zachter kan worden.
-
Trek de roosjes van de broccoli en snij de steel in stukjes.
-
Schil de pastinaak en snij ook in stukken.
-
Pel de ui en snij in grote stukken. Pas op, soms moet je wenen als je ui snijdt. Zet dan je duikbril op. T'is misschien een vreemd zicht, maar het helpt!
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Je hulpkok mag nu de olijfolie verhitten in een kookpot en de stukken ui glazig bakken. Daarna mogen de pastinaak en de broccoli erbij. Na 2 min. mag de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat daarna 20 min. sudderen. Daarna mag de soep gemixt worden. Kruid de soep ook met zwarte peper.
-
Ondertussen kan jij het ei breken in een kommetje en het loskloppen met een vork.
-
Leg de plakken bladerdeeg op je werkblad en rol ze wat uit met een deegrol. Snij elke plak daarna in 4 lange repen.
-
Draai voorzichtig aan elke reep, zodat je spiraaltjes krijgt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Neem dan een borsteltje en bestrijk de reepjes deeg met het losgeklopte ei. Bestrooi de reepjes daarna met de geraspte kaas, het hennepzaad en het maanzaad. De heksenbroodjes mogen nu 15 min. in de oven staan.
-
Afwerking:
-
En nu is je magische brouwsel klaar om uit te scheppen. Geniet ervan en vergeet de heksenbroodjes niet.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Haal het bladerdeeg uit de diepvries, zodat het al wat zachter kan worden.
-
Trek de roosjes van de broccoli en snij de steel in stukjes.
-
Schil de pastinaak en snij ook in stukken.
-
Pel de ui en snij in grote stukken. Pas op, soms moet je wenen als je ui snijdt. Zet dan je duikbril op. T'is misschien een vreemd zicht, maar het helpt!
-
Vraag aan je hulpkok om de oven voor te verwarmen op 180 °C.
-
Bereiding:
-
Je hulpkok mag nu de olijfolie verhitten in een kookpot en de stukken ui glazig bakken. Daarna mogen de pastinaak en de broccoli erbij. Na 2 min. mag de groentebouillon erbij. Breng alles aan de kook en laat daarna 20 min. sudderen. Daarna mag de soep gemixt worden. Kruid de soep ook met zwarte peper.
-
Ondertussen kan jij het ei breken in een kommetje en het loskloppen met een vork.
-
Leg de plakken bladerdeeg op je werkblad en rol ze wat uit met een deegrol. Snij elke plak daarna in 4 lange repen.
-
Draai voorzichtig aan elke reep, zodat je spiraaltjes krijgt. Leg ze op een bakplaat met bakpapier. Neem dan een borsteltje en bestrijk de reepjes deeg met het losgeklopte ei. Bestrooi de reepjes daarna met de geraspte kaas, het hennepzaad en het maanzaad. De heksenbroodjes mogen nu 15 min. in de oven staan.
-
Afwerking:
-
En nu is je magische brouwsel klaar om uit te scheppen. Geniet ervan en vergeet de heksenbroodjes niet.