Mango-bloemkoolcurry met linzen en quinoa
Mango-bloemkoolcurry met linzen en quinoa

Mango-bloemkoolcurry met linzen en quinoa

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 66.7 g
Suiker 15.6 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 24.4 g
Zout 1.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.

  4. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit intussen de maïsolie in een grote kookpot en stoof het wit van de lente-uitjes 1 min. Voeg de diepgevroren bloemkoolroosjes toe en laat nog 2 min. stoven. Voeg de groenecurrypasta toe en laat nog 1 min. mee bakken.

  8. Overgiet met de kokosmelk en voeg de diepgevroren mangoblokjes en de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. koken op een zacht vuur. Voeg op het einde de diepgevroren peterselie toe.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de quinoa en de bloemkool-mangocurry in kommetjes. Werk af met cashewnoten en het groen van de lente-ui.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5min)

  3. Snij de lente-uitjes fijn. Hou het wit en het groen apart.

  4. Spoel de linzen onder koud water en laat uitlekken.

  5. Bereiding:
  6. Kook de quinoa gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  7. Verhit intussen de maïsolie in een grote kookpot en stoof het wit van de lente-uitjes 1 min. Voeg de diepgevroren bloemkoolroosjes toe en laat nog 2 min. stoven. Voeg de groenecurrypasta toe en laat nog 1 min. mee bakken.

  8. Overgiet met de kokosmelk en voeg de diepgevroren mangoblokjes en de linzen toe. Kruid met peper en zout en laat nog 10 min. koken op een zacht vuur. Voeg op het einde de diepgevroren peterselie toe.

  9. Afwerking:
  10. Serveer de quinoa en de bloemkool-mangocurry in kommetjes. Werk af met cashewnoten en het groen van de lente-ui.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 652 kcal
Vet 29.2 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 66.7 g
Suiker 15.6 g
Vezel 12.2 g
Eiwit 24.4 g
Zout 1.1 g

Bekijk het recept digitaal