Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola
Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola

Mango-komkommerslaatje met parelcouscous en rucola

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 18.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 19.6 g
Zout 0.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 25 min.

  3. Snij de snoeptomaten in de lengte in 2.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes.

  6. Schil de mango en snij in blokjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Pers de halve limoen.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  10. Bereiding:
  11. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  12. Meng intussen de olijfolie met de vloeibare honing, de rest van het limoensap, het fijngesnipperde bieslook en de hennepzaadjes. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de parelcouscous, de rucola, de snoeptomaatjes, de stukjes komkommer en de mango- en avocadoblokjes over een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng alles goed onder elkaar. Verdeel er de uiringen, de pompoenpitten en de granaatappelpitten over en verkruimel er de feta over. Geef nog een draai van de pepermolen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. 25 min.

  3. Snij de snoeptomaten in de lengte in 2.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Schil de komkommer en snij in de lengte in 2. Schraap er de zaadlijsten uit met een koffielepel en snij het vruchtvlees in halvemaantjes.

  6. Schil de mango en snij in blokjes.

  7. Snipper het bieslook fijn.

  8. Pers de halve limoen.

  9. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met de helft van het limoensap.

  10. Bereiding:
  11. Kook de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat afkoelen.

  12. Meng intussen de olijfolie met de vloeibare honing, de rest van het limoensap, het fijngesnipperde bieslook en de hennepzaadjes. Kruid goed met zwarte peper en zout.

  13. Verdeel de parelcouscous, de rucola, de snoeptomaatjes, de stukjes komkommer en de mango- en avocadoblokjes over een grote serveerschaal. Overgiet met de dressing en meng alles goed onder elkaar. Verdeel er de uiringen, de pompoenpitten en de granaatappelpitten over en verkruimel er de feta over. Geef nog een draai van de pepermolen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 629 kcal
Vet 34.6 g
Verzadigd vet 11.5 g
Koolhydraat 56.4 g
Suiker 18.5 g
Vezel 6.5 g
Eiwit 19.6 g
Zout 0.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier St Feuillien Blond Blond abdijbier Wijn Hardy's 'Nottage Hill' Chardonnay Australië

Bekijk het recept digitaal