- Bewaar
- Bewaar
Mango-peercrumble met noten en gember
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min)
-
Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.
-
Hak de amazonianoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de blokjes peer, 1 eetl. rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat ± 4 min. pruttelen op het kookpunt, tot de peren zacht zijn.
-
Haal van het vuur en voeg de mangoblokjes en de fijngeraspte gember toe. Meng voorzichtig. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat afkoelen.
-
Maak intussen de crumble. Meng eerst de boter met de bloem. Voeg daarna 85 g rietsuiker en de fijngehakte noten toe. Kneed goed met de vingertoppen.
-
Verdeel de crumble over het fruit en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven
-
Afwerking:
-
Verdeel de warme crumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (ontdooitijd + 5 min.) 1 Laat 60 g mangoblokjes oppervlakkig ontdooien. 2 Schil 1/2 peer en snij in stukjes. 3 Mix de mangoblokjes met de stukjes peer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min)
-
Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.
-
Hak de amazonianoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Rasp de gember fijn.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Doe de blokjes peer, 1 eetl. rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat ± 4 min. pruttelen op het kookpunt, tot de peren zacht zijn.
-
Haal van het vuur en voeg de mangoblokjes en de fijngeraspte gember toe. Meng voorzichtig. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat afkoelen.
-
Maak intussen de crumble. Meng eerst de boter met de bloem. Voeg daarna 85 g rietsuiker en de fijngehakte noten toe. Kneed goed met de vingertoppen.
-
Verdeel de crumble over het fruit en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven
-
Afwerking:
-
Verdeel de warme crumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.
Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (ontdooitijd + 5 min.) 1 Laat 60 g mangoblokjes oppervlakkig ontdooien. 2 Schil 1/2 peer en snij in stukjes. 3 Mix de mangoblokjes met de stukjes peer.