Mango-peercrumble met noten en gember

Mango-peercrumble met noten en gember

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 86.1 g
Eiwit 9.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Hak de amazonianoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de blokjes peer, 1 eetl. rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat ± 4 min. pruttelen op het kookpunt, tot de peren zacht zijn.

  10. Haal van het vuur en voeg de mangoblokjes en de fijngeraspte gember toe. Meng voorzichtig. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat afkoelen.

  11. Maak intussen de crumble. Meng eerst de boter met de bloem. Voeg daarna 85 g rietsuiker en de fijngehakte noten toe. Kneed goed met de vingertoppen.

  12. Verdeel de crumble over het fruit en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de warme crumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (ontdooitijd + 5 min.) 1 Laat 60 g mangoblokjes oppervlakkig ontdooien. 2 Schil 1/2 peer en snij in stukjes. 3 Mix de mangoblokjes met de stukjes peer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 15 min)

  3. Laat de mangoblokjes oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de peren en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Hak de amazonianoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  6. Rasp de gember fijn.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Doe de blokjes peer, 1 eetl. rietsuiker en 4 eetl. water in een steelpannetje. Laat ± 4 min. pruttelen op het kookpunt, tot de peren zacht zijn.

  10. Haal van het vuur en voeg de mangoblokjes en de fijngeraspte gember toe. Meng voorzichtig. Doe het mengsel in een ovenschaal en laat afkoelen.

  11. Maak intussen de crumble. Meng eerst de boter met de bloem. Voeg daarna 85 g rietsuiker en de fijngehakte noten toe. Kneed goed met de vingertoppen.

  12. Verdeel de crumble over het fruit en zet 25 à 30 min. in de voorverwarmde oven

  13. Afwerking:
  14. Verdeel de warme crumble over de borden en serveer met een bolletje vanille-ijs.

Tip

Baby eet mee Door de ingrediënten en de bereidingswijze licht aan te passen kan u dit recept ook tegelijkertijd klaarmaken voor uw peuter of baby. Bereiding (ontdooitijd + 5 min.) 1 Laat 60 g mangoblokjes oppervlakkig ontdooien. 2 Schil 1/2 peer en snij in stukjes. 3 Mix de mangoblokjes met de stukjes peer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 687 kcal
Vet 32.2 g
Koolhydraat 86.1 g
Eiwit 9.9 g

Bekijk het recept digitaal