- Bewaar

- Bewaar
Marokkaanse runderstoofpot
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. | Caves Saint-Pierre Wijn Argento Malbec | Mendoza | Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (15 min. + ± 1 u. 30 min. stooftijd)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Snij ondertussen de ui in halvemaantjes. Voeg toe aan het vlees en laat even stoven.
-
Giet er de hete vleesbouillon over en kruid met de kurkuma en komijn. Dek af en laat zachtjes 1 u. sudderen.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de wortelen in schijfjes.
-
Voeg de stukjes wortel en paprika toe aan de stoofpot en meng goed. Laat nog 15 à 30 min. afgedekt gaar worden.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg samen met de rozijnen op het einde van de bereiding toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (15 à 20 min.)
-
Verwarm 15 à 20 min. op een zacht vuur.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren runderstoofvlees oppervlakkig ontdooien. Dien op met couscous. In plaats van kurkuma en komijn apart te gebruiken kan u deze stoofpot ook kruiden met ras el hanout. Deze typisch Marokkaanse kruidenmengeling bevat onder andere kurkuma en komijn. Meer over kurkuma, zie p. 54.
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. | Caves Saint-Pierre Wijn Argento Malbec | Mendoza | Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
De dag vooraf (15 min. + ± 1 u. 30 min. stooftijd)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het vlees aan alle kanten goudbruin op een hoog vuur.
-
Snij ondertussen de ui in halvemaantjes. Voeg toe aan het vlees en laat even stoven.
-
Giet er de hete vleesbouillon over en kruid met de kurkuma en komijn. Dek af en laat zachtjes 1 u. sudderen.
-
Verwijder ondertussen de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij het vruchtvlees in blokjes. Snij de wortelen in schijfjes.
-
Voeg de stukjes wortel en paprika toe aan de stoofpot en meng goed. Laat nog 15 à 30 min. afgedekt gaar worden.
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water) en snij het vruchtvlees in blokjes. Voeg samen met de rozijnen op het einde van de bereiding toe en breng op smaak met peper en zout. Zet koel weg tot de volgende dag.
-
De dag zelf (15 à 20 min.)
-
Verwarm 15 à 20 min. op een zacht vuur.
Voor diepvriesvlees Laat diepgevroren runderstoofvlees oppervlakkig ontdooien. Dien op met couscous. In plaats van kurkuma en komijn apart te gebruiken kan u deze stoofpot ook kruiden met ras el hanout. Deze typisch Marokkaanse kruidenmengeling bevat onder andere kurkuma en komijn. Meer over kurkuma, zie p. 54.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Crozes-Hermitage A.O.P. | Caves Saint-Pierre Wijn Argento Malbec | Mendoza | Argentinië