- Bewaar

- Bewaar
Marokkaanse spliterwtensoep met gegrilde sardines
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de sardines oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper 1 ui fijn.
-
Snij 2 uien en de tomaten in schijven.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de groene spliterwten, 1 koffiel. zout en 2,5 L water toe. Laat 30 min. koken.
-
Bedruppel intussen de sardines en de schijven tomaat en ui met 4 eetl. olijfolie.
-
Grill 10 à 15 min. in een pan. Bestrooi met grof zeezout.
-
Kruid de soep met het paprikapoeder en de komijn. Mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met enkele druppels olijfolie. Serveer er de sardines en gegrilde groenten naast. Geef er het bruine brood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 10 min.)
-
Laat de sardines oppervlakkig ontdooien en dep droog.
-
Snipper 1 ui fijn.
-
Snij 2 uien en de tomaten in schijven.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de groene spliterwten, 1 koffiel. zout en 2,5 L water toe. Laat 30 min. koken.
-
Bedruppel intussen de sardines en de schijven tomaat en ui met 4 eetl. olijfolie.
-
Grill 10 à 15 min. in een pan. Bestrooi met grof zeezout.
-
Kruid de soep met het paprikapoeder en de komijn. Mix tot een gladde soep.
-
Afwerking:
-
Verdeel de soep over kommetjes en werk af met enkele druppels olijfolie. Serveer er de sardines en gegrilde groenten naast. Geef er het bruine brood bij.