Marokkaanse spliterwtensoep met gegrilde sardines
Marokkaanse spliterwtensoep met gegrilde sardines

Marokkaanse spliterwtensoep met gegrilde sardines

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 18.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de sardines oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper 1 ui fijn.

  5. Snij 2 uien en de tomaten in schijven.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de groene spliterwten, 1 koffiel. zout en 2,5 L water toe. Laat 30 min. koken.

  8. Bedruppel intussen de sardines en de schijven tomaat en ui met 4 eetl. olijfolie.

  9. Grill 10 à 15 min. in een pan. Bestrooi met grof zeezout.

  10. Kruid de soep met het paprikapoeder en de komijn. Mix tot een gladde soep.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met enkele druppels olijfolie. Serveer er de sardines en gegrilde groenten naast. Geef er het bruine brood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de sardines oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snipper 1 ui fijn.

  5. Snij 2 uien en de tomaten in schijven.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Voeg de groene spliterwten, 1 koffiel. zout en 2,5 L water toe. Laat 30 min. koken.

  8. Bedruppel intussen de sardines en de schijven tomaat en ui met 4 eetl. olijfolie.

  9. Grill 10 à 15 min. in een pan. Bestrooi met grof zeezout.

  10. Kruid de soep met het paprikapoeder en de komijn. Mix tot een gladde soep.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met enkele druppels olijfolie. Serveer er de sardines en gegrilde groenten naast. Geef er het bruine brood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 375 kcal
Vet 9.2 g
Koolhydraat 47.1 g
Eiwit 18.3 g

Bekijk het recept digitaal