Marokkaanse veggieballetjes in tomatensaus
Marokkaanse veggieballetjes in tomatensaus

Marokkaanse veggieballetjes in tomatensaus

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 31 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn. Plet het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er het geplette knoflook en de geraspte gember onder.

  3. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de suiker, de komijn en het stokje kaneel. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat 15 min. garen op een zacht vuur.

  4. Snij ondertussen de paprika's middendoor, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de peterselie en de koriander fijn (u hebt 3 eetl. nodig van elk kruid).

  5. Voeg 3/4 van de fijngesnipperde peterselie en koriander toe aan de tomatensaus en leg er de vegetarische balletjes in. Laat 5 min. sudderen.

  6. Breek een ei in een kommetje en giet op de tomaten saus. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat op een zacht vuur sudderen tot de eiwitten van de 4 eieren gestold zijn.

  7. Meng ondertussen de paprikablokjes onder de ijsbergsla.

  8. Verdeel de balletjes over de borden samen met 1 ei. Strooi er de rest van de groene kruiden over en serveer met het ijsbergslaatje en een stukje brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de ui heel fijn. Plet het knoflook. Schil de gember en rasp fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde ui glazig. Roer er het geplette knoflook en de geraspte gember onder.

  3. Voeg de tomatenstukjes toe, samen met de suiker, de komijn en het stokje kaneel. Breng op smaak met peper en zout. Meng goed en laat 15 min. garen op een zacht vuur.

  4. Snij ondertussen de paprika's middendoor, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten en snij het vruchtvlees in stukjes. Snipper de peterselie en de koriander fijn (u hebt 3 eetl. nodig van elk kruid).

  5. Voeg 3/4 van de fijngesnipperde peterselie en koriander toe aan de tomatensaus en leg er de vegetarische balletjes in. Laat 5 min. sudderen.

  6. Breek een ei in een kommetje en giet op de tomaten saus. Doe hetzelfde met de 3 andere eieren. Laat op een zacht vuur sudderen tot de eiwitten van de 4 eieren gestold zijn.

  7. Meng ondertussen de paprikablokjes onder de ijsbergsla.

  8. Verdeel de balletjes over de borden samen met 1 ei. Strooi er de rest van de groene kruiden over en serveer met het ijsbergslaatje en een stukje brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 369 kcal
Vet 18.7 g
Koolhydraat 16.8 g
Eiwit 31 g

Bekijk het recept digitaal