Mediterraans komkommerslaatje met lamskotelet en Turks brood
Mediterraans komkommerslaatje met lamskotelet en Turks brood

Mediterraans komkommerslaatje met lamskotelet en Turks brood

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 2556 kj
Energie 611 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 51.3 g
Suiker 8.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 33.8 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij samen met de ongeschilde komkommer en de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Snij de zwarte olijven in twee. Pluk de waterkers.

  5. Hak het basilicum en de oregano fijn en meng samen met het knoflook onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Bak het Turks brood af in de voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  7. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de lamskoteletten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de rode ui, de zwarte olijven, de tomaten en de puntpaprika onder de komkommer. Meng er de helft van de zure room onder. Bestrooi met de waterkers en lepel er nog wat zure room over.

  9. Serveer met de lamskoteletten en het Turks brood.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 20 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Verwijder de witte zaadlijsten uit de puntpaprika en snij samen met de ongeschilde komkommer en de tomaten in blokjes.

  4. Snipper de rode ui en het knoflook fijn. Snij de zwarte olijven in twee. Pluk de waterkers.

  5. Hak het basilicum en de oregano fijn en meng samen met het knoflook onder de zure room. Kruid met peper en zout.

  6. Bak het Turks brood af in de voorverwarmde oven op 180 °C (baktijd: zie verpakking).

  7. Smelt ondertussen de boter in een braadpan en bak de lamskoteletten 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  8. Meng de rode ui, de zwarte olijven, de tomaten en de puntpaprika onder de komkommer. Meng er de helft van de zure room onder. Bestrooi met de waterkers en lepel er nog wat zure room over.

  9. Serveer met de lamskoteletten en het Turks brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 2556 kj
Energie 611 kcal
Vet 28.9 g
Verzadigd vet 15.3 g
Koolhydraat 51.3 g
Suiker 8.6 g
Vezel 5.7 g
Eiwit 33.8 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Tripel IPA amberbier Wijn Hérésie rood A.O.P. Corbières Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal