Mediterrane schotel met chipolata
Mediterrane schotel met chipolata

Mediterrane schotel met chipolata

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 80 g
Suiker 9.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 37.4 g
Zout 3.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel de feta met een vork en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen.

  4. Snij de zwarte olijven doormidden.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de diepgevroren groentemix in. Laat al roerende even stoven.

  7. Voeg de risone toe en 1/2 L kippenbouillon. Laat afgedekt zachtjes koken gedurende 13 min. en voeg tussendoor de rest van de kippenbouillon toe zodat de pasta gaar kan worden. Breng op smaak met Provençaalse mix, peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolataworstjes goudbruin op een hevig vuur. Verminder het vuur en laat zachtjes verder bakken (totale baktijd 6 min.). Diepvriesvlees niet ontdooien en op een matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.

  9. Meng de gehalveerde olijven op het einde onder de pastabereiding.

  10. Afwerking:
  11. Schep de pastabereiding op de borden en strooi er wat verkruimelde feta over. Schik er de worstjes bovenop.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Verkruimel de feta met een vork en kruid met enkele draaien van de Provençaalse kruidenmolen.

  4. Snij de zwarte olijven doormidden.

  5. Bereiding:
  6. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en doe er de diepgevroren groentemix in. Laat al roerende even stoven.

  7. Voeg de risone toe en 1/2 L kippenbouillon. Laat afgedekt zachtjes koken gedurende 13 min. en voeg tussendoor de rest van de kippenbouillon toe zodat de pasta gaar kan worden. Breng op smaak met Provençaalse mix, peper en zout.

  8. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een braadpan en bak de chipolataworstjes goudbruin op een hevig vuur. Verminder het vuur en laat zachtjes verder bakken (totale baktijd 6 min.). Diepvriesvlees niet ontdooien en op een matig vuur bakken gedurende 10 à 12 min.

  9. Meng de gehalveerde olijven op het einde onder de pastabereiding.

  10. Afwerking:
  11. Schep de pastabereiding op de borden en strooi er wat verkruimelde feta over. Schik er de worstjes bovenop.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 746 kcal
Vet 29.3 g
Verzadigd vet 10.6 g
Koolhydraat 80 g
Suiker 9.7 g
Vezel 6.6 g
Eiwit 37.4 g
Zout 3.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Vedett IPA Blond bier Wijn Granbeau Grenache Noir I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal