- Bewaar

- Bewaar
Megapasta met spiegelei
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien 3 à 5 min glazig. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en roer er de bloem onder.
-
Overgiet met de groentebouillon en roer goed. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer samen met de rode pesto onder de groenten. Hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de rest van de eieren.
Makkelijker voor een heel grote groep: maak hardgekookte eieren in plaats van spiegeleieren. Kook de eieren 10 min. hard in water, pel ze en snij in partjes. Verdeel over de pasta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de uien fijn.
-
Snij de ongeschilde courgettes en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.
-
Bereiding:
-
Verhit 5 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien 3 à 5 min glazig. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en roer er de bloem onder.
-
Overgiet met de groentebouillon en roer goed. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.
-
Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer samen met de rode pesto onder de groenten. Hou warm.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de rest van de eieren.
Makkelijker voor een heel grote groep: maak hardgekookte eieren in plaats van spiegeleieren. Kook de eieren 10 min. hard in water, pel ze en snij in partjes. Verdeel over de pasta.