Megapasta met spiegelei
Megapasta met spiegelei

Megapasta met spiegelei

Hoofdgerecht
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 73 g
Eiwit 19.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 5 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien 3 à 5 min glazig. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en roer er de bloem onder.

  8. Overgiet met de groentebouillon en roer goed. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer samen met de rode pesto onder de groenten. Hou warm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de rest van de eieren.

Tip

Makkelijker voor een heel grote groep: maak hardgekookte eieren in plaats van spiegeleieren. Kook de eieren 10 min. hard in water, pel ze en snij in partjes. Verdeel over de pasta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Snij de ongeschilde courgettes en de wortelen in blokjes van 1/2 cm.

  6. Bereiding:
  7. Verhit 5 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde uien 3 à 5 min glazig. Voeg de blokjes wortel en courgette toe en roer er de bloem onder.

  8. Overgiet met de groentebouillon en roer goed. Laat 15 à 20 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Kook intussen de Griekse pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en roer samen met de rode pesto onder de groenten. Hou warm.

  10. Verhit 1 eetl. olijfolie in een grote pan en breek er 4 eieren in. Bak tot spiegeleieren en kruid met peper en zout. Doe hetzelfde met de rest van de eieren.

Tip

Makkelijker voor een heel grote groep: maak hardgekookte eieren in plaats van spiegeleieren. Kook de eieren 10 min. hard in water, pel ze en snij in partjes. Verdeel over de pasta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 515 kcal
Vet 16.2 g
Koolhydraat 73 g
Eiwit 19.1 g

Bekijk het recept digitaal