Meloenbavarois
Meloenbavarois

Meloenbavarois

35 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 0.6 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 6.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een diep bord met koud water.

  3. Snij de meloen in twee, verwijder de pitjes en lepel er ± 250 g vruchtvlees uit.

  4. Pers de sinaasappel.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou enkele takjes opzij als garnituur.

  6. Bereiding:
  7. Meng de yoghurt en de acaciahoning met een klopper onder elkaar.

  8. Doe het meloenvlees in een hoge beker of blender en mix fijn. Roer door de yoghurt.

  9. Warm het sinaasappelsap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  10. Doe het sinaasappelsap bij de meloenyoghurt en schep goed door elkaar.

  11. Verdeel de meloenmousse in 4 vormpjes en plaats min. 6 u in de koelkast.

  12. Breng 2 dl zoete wijn samen met de zwartebessensiroop aan de kook. Laat in 8 à 9 min. inkoken tot een siroopachtig sausje. Verlies de saus niet uit het oog en haal na 9 min. meteen van het vuur.

  13. Doe er het diepgevroren fruit bij en breng nog even tot aan het kookpunt. Neem van het vuur en voeg de gesnipperde dragonblaadjes toe. Laat volledig afkoelen.

  14. Afwerking:
  15. Maak de randen van de mousse los met een fijn mesje. Kantel de mousse om in het midden van een bord en garneer met een takje dragon.

  16. Verdeel er het tropisch fruit met zijn siroopsausje rond en kruid lichtjes met zwarte peper.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een diep bord met koud water.

  3. Snij de meloen in twee, verwijder de pitjes en lepel er ± 250 g vruchtvlees uit.

  4. Pers de sinaasappel.

  5. Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou enkele takjes opzij als garnituur.

  6. Bereiding:
  7. Meng de yoghurt en de acaciahoning met een klopper onder elkaar.

  8. Doe het meloenvlees in een hoge beker of blender en mix fijn. Roer door de yoghurt.

  9. Warm het sinaasappelsap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.

  10. Doe het sinaasappelsap bij de meloenyoghurt en schep goed door elkaar.

  11. Verdeel de meloenmousse in 4 vormpjes en plaats min. 6 u in de koelkast.

  12. Breng 2 dl zoete wijn samen met de zwartebessensiroop aan de kook. Laat in 8 à 9 min. inkoken tot een siroopachtig sausje. Verlies de saus niet uit het oog en haal na 9 min. meteen van het vuur.

  13. Doe er het diepgevroren fruit bij en breng nog even tot aan het kookpunt. Neem van het vuur en voeg de gesnipperde dragonblaadjes toe. Laat volledig afkoelen.

  14. Afwerking:
  15. Maak de randen van de mousse los met een fijn mesje. Kantel de mousse om in het midden van een bord en garneer met een takje dragon.

  16. Verdeel er het tropisch fruit met zijn siroopsausje rond en kruid lichtjes met zwarte peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 218 kcal
Vet 0.6 g
Koolhydraat 37.3 g
Eiwit 6.3 g

Bekijk het recept digitaal