- Bewaar

- Bewaar
Meloenbavarois
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een diep bord met koud water.
-
Snij de meloen in twee, verwijder de pitjes en lepel er ± 250 g vruchtvlees uit.
-
Pers de sinaasappel.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou enkele takjes opzij als garnituur.
-
Bereiding:
-
Meng de yoghurt en de acaciahoning met een klopper onder elkaar.
-
Doe het meloenvlees in een hoge beker of blender en mix fijn. Roer door de yoghurt.
-
Warm het sinaasappelsap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
-
Doe het sinaasappelsap bij de meloenyoghurt en schep goed door elkaar.
-
Verdeel de meloenmousse in 4 vormpjes en plaats min. 6 u in de koelkast.
-
Breng 2 dl zoete wijn samen met de zwartebessensiroop aan de kook. Laat in 8 à 9 min. inkoken tot een siroopachtig sausje. Verlies de saus niet uit het oog en haal na 9 min. meteen van het vuur.
-
Doe er het diepgevroren fruit bij en breng nog even tot aan het kookpunt. Neem van het vuur en voeg de gesnipperde dragonblaadjes toe. Laat volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Maak de randen van de mousse los met een fijn mesje. Kantel de mousse om in het midden van een bord en garneer met een takje dragon.
-
Verdeel er het tropisch fruit met zijn siroopsausje rond en kruid lichtjes met zwarte peper.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de gelatineblaadjes enkele min. weken in een diep bord met koud water.
-
Snij de meloen in twee, verwijder de pitjes en lepel er ± 250 g vruchtvlees uit.
-
Pers de sinaasappel.
-
Snipper de dragonblaadjes fijn. Hou enkele takjes opzij als garnituur.
-
Bereiding:
-
Meng de yoghurt en de acaciahoning met een klopper onder elkaar.
-
Doe het meloenvlees in een hoge beker of blender en mix fijn. Roer door de yoghurt.
-
Warm het sinaasappelsap in een steelpannetje tot net onder het kookpunt. Los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op.
-
Doe het sinaasappelsap bij de meloenyoghurt en schep goed door elkaar.
-
Verdeel de meloenmousse in 4 vormpjes en plaats min. 6 u in de koelkast.
-
Breng 2 dl zoete wijn samen met de zwartebessensiroop aan de kook. Laat in 8 à 9 min. inkoken tot een siroopachtig sausje. Verlies de saus niet uit het oog en haal na 9 min. meteen van het vuur.
-
Doe er het diepgevroren fruit bij en breng nog even tot aan het kookpunt. Neem van het vuur en voeg de gesnipperde dragonblaadjes toe. Laat volledig afkoelen.
-
Afwerking:
-
Maak de randen van de mousse los met een fijn mesje. Kantel de mousse om in het midden van een bord en garneer met een takje dragon.
-
Verdeel er het tropisch fruit met zijn siroopsausje rond en kruid lichtjes met zwarte peper.