Meloenbowl met gegrilde halloumi
Meloenbowl met gegrilde halloumi

Meloenbowl met gegrilde halloumi

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Energie 2816 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 25.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 29.3 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje op. Giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 min. zwellen.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes fijn, haal de pitjes uit de granaatappel en spoel de linzen onder koud water.

  4. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de meloenen in 2 en verwijder de pitjes. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met een meloenlepel. Zet de uitgeholde meloenhelften opzij.

  6. Meng de appel, de meloenbolletjes, de granaatappelpitjes, de lente-uitjes en de linzen onder de couscous. Vul er de uitgeholde meloenhelften mee.

  7. Pers de citroen en meng het sap met 3/4 olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout. Verdeel over de couscousmengeling.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Snij de halloumi in staafjes en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Verdeel over de gevulde meloenbowls.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 30 min.
  2. Breng het water aan de kook en los het bouillonblokje op. Giet de bouillon over de couscous, dek af en laat 10 min. zwellen.

  3. Snipper intussen de lente-uitjes fijn, haal de pitjes uit de granaatappel en spoel de linzen onder koud water.

  4. Snij de ongeschilde appel in blokjes van 1/2 cm.

  5. Snij de meloenen in 2 en verwijder de pitjes. Schep bolletjes uit het vruchtvlees met een meloenlepel. Zet de uitgeholde meloenhelften opzij.

  6. Meng de appel, de meloenbolletjes, de granaatappelpitjes, de lente-uitjes en de linzen onder de couscous. Vul er de uitgeholde meloenhelften mee.

  7. Pers de citroen en meng het sap met 3/4 olijfolie en de honing. Kruid met peper en zout. Verdeel over de couscousmengeling.

  8. Verhit de rest van de olijfolie in een pan. Snij de halloumi in staafjes en bak 2 min. goudbruin aan beide kanten. Verdeel over de gevulde meloenbowls.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 673 kcal
Energie 2816 kj
Vet 27.1 g
Verzadigd vet 11.9 g
Koolhydraat 73.7 g
Suiker 25.1 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 29.3 g
Zout 2.9 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Rosé d'Anjou A.O.P. ‘Elysis’ Bier Ename Blond Blond abdijbier

Bekijk het recept digitaal