- Bewaar

- Bewaar
Meloensoepje
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van de meloen in blokjes.
-
Rasp de limoenschil fijn en pers de vrucht uit.
-
Bereiding:
-
Breng het appelsap aan de kook in een steelpannetje samen met de meloen, de suiker, het limoensap en het vanillearoma.
-
Mix alles tot een gladde massa en kruid met wat zwarte peper.
-
Roer er het limoenraspsel onder.
Muntgranité Breng 2 dl water aan de kook samen met de blaadjes van 1 munt-plantje, 3 eetl. suiker en het sap van 1 citroen. Laat 2 à 3 min. koken en dan 2 u. rusten in de koelkast. Klop 1 eiwit stijf en meng onder het muntvocht (zonder de blaadjes). Snipper 5 verse muntblaadjes fijn en meng ze eronder. Laat opstijven in de diepvries, maar roer af en toe met een vork.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het vruchtvlees van de meloen in blokjes.
-
Rasp de limoenschil fijn en pers de vrucht uit.
-
Bereiding:
-
Breng het appelsap aan de kook in een steelpannetje samen met de meloen, de suiker, het limoensap en het vanillearoma.
-
Mix alles tot een gladde massa en kruid met wat zwarte peper.
-
Roer er het limoenraspsel onder.
Muntgranité Breng 2 dl water aan de kook samen met de blaadjes van 1 munt-plantje, 3 eetl. suiker en het sap van 1 citroen. Laat 2 à 3 min. koken en dan 2 u. rusten in de koelkast. Klop 1 eiwit stijf en meng onder het muntvocht (zonder de blaadjes). Snipper 5 verse muntblaadjes fijn en meng ze eronder. Laat opstijven in de diepvries, maar roer af en toe met een vork.