- Bewaar

- Bewaar
Merguez met mediterrane saffraanrijst
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de mediterrane groenten en de erwten oppervlakkig ontdooien. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de mediterrane groenten met het diepgevroren fijngesneden knoflook 3 à 4 min. al roerend. Voeg de rijst en 6 dl water toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de saffraan, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de erwten toe tijdens de laatste 5 à 8 min.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworsten 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 5 min.)
-
Laat de mediterrane groenten en de erwten oppervlakkig ontdooien. Laat uitlekken.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de mediterrane groenten met het diepgevroren fijngesneden knoflook 3 à 4 min. al roerend. Voeg de rijst en 6 dl water toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de saffraan, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de erwten toe tijdens de laatste 5 à 8 min.
-
Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworsten 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand