Merguez met mediterrane saffraanrijst
Merguez met mediterrane saffraanrijst

Merguez met mediterrane saffraanrijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 35 g
Zout 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de mediterrane groenten en de erwten oppervlakkig ontdooien. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de mediterrane groenten met het diepgevroren fijngesneden knoflook 3 à 4 min. al roerend. Voeg de rijst en 6 dl water toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de saffraan, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de erwten toe tijdens de laatste 5 à 8 min.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworsten 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 5 min.)

  3. Laat de mediterrane groenten en de erwten oppervlakkig ontdooien. Laat uitlekken.

  4. Bereiding:
  5. Verhit 2 eetl. olijfolie in een pan met dikke bodem en stoof de mediterrane groenten met het diepgevroren fijngesneden knoflook 3 à 4 min. al roerend. Voeg de rijst en 6 dl water toe en verkruimel er het bouillonblokje over. Kruid met de saffraan, het paprikapoeder, peper en zout. Laat 10 à 15 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg de erwten toe tijdens de laatste 5 à 8 min.

  6. Verhit intussen 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguezworsten 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 685 kcal
Vet 32 g
Verzadigd vet 12.6 g
Koolhydraat 61.4 g
Suiker 9 g
Vezel 6.4 g
Eiwit 35 g
Zout 2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Rochefort 6 Donker trappistenbier Wijn Genelis A.O.P. Languedoc Gérard Bertrand

Bekijk het recept digitaal