Merguez met parelcouscous en geroosterde broccoli
Merguez met parelcouscous en geroosterde broccoli

Merguez met parelcouscous en geroosterde broccoli

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Energie 3494 kj
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes. Breng op smaak met 3/4 van de olijfolie en de ras el hanout.

  3. Hak de hazelnoten fijn. Snipper de lente-uitjes fijn. Pers de citroen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Meng ondertussen het citroensap en de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  9. Meng de parelcouscous onder de geroosterde broccoli.

  10. Serveer met de merguez en de yoghurtdressing en bestrooi met de hazelnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 35 min.
  2. Verdeel de broccoli's in roosjes. Breng op smaak met 3/4 van de olijfolie en de ras el hanout.

  3. Hak de hazelnoten fijn. Snipper de lente-uitjes fijn. Pers de citroen.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Verdeel de broccoli over een bakplaat met bakpapier en zet ± 20 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Kook intussen de parelcouscous in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de merguez 5 à 7 min. aan alle kanten goudbruin.

  8. Meng ondertussen het citroensap en de lente-uitjes onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  9. Meng de parelcouscous onder de geroosterde broccoli.

  10. Serveer met de merguez en de yoghurtdressing en bestrooi met de hazelnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 835 kcal
Energie 3494 kj
Vet 17.4 g
Verzadigd vet 17.4 g
Koolhydraat 41.7 g
Suiker 5.8 g
Vezel 7.6 g
Eiwit 39.7 g
Zout 3 g
natrium 1.2 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Troubadour Magma Amberkleurige tripel IPA Wijn Salice Salentino D.O.C. 'Caramia' Cantele Puglia – Italië

Bekijk het recept digitaal