- Bewaar

- Bewaar
Merguezburger met tzatziki
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Domaine Carobelle A.O.P. Vacqueyras
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij de tomaten in 8.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4.
-
Snij de olijven in ringen.
-
Snij de halfgedroogde tomaten fijner. Hou 2 eetl. olie apart.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de ijsbergsla, de helft van de uiringen, de lente-uitjes, de halfgedroogde tomaten, de olijven en de komkommer in een kom.
-
Meng het citroensap met 2 eetl. olie van de gemarineerde tomaten en meng er de platte peterselie onder. Meng onder het slaatje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguez ± 5 min.
-
Leg de helften van de hamburgerbroodjes in de oven voor de laatste 2 min. van de baktijd van de aardappelen.
-
Snij de merguez in 2.
-
Verdeel de tzatziki over de broodjes. Leg de rest van de uiringen en de stukjes tomaat erop. Schik er 3 stukjes merguez op en eindig met de cheddar. Sluit af met de andere helft van het broodje.
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Domaine Carobelle A.O.P. Vacqueyras
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Snipper de lente-uitjes en de platte peterselie fijn.
-
Snij de rode uien in ringen.
-
Pers de halve citroen.
-
Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.
-
Snij de tomaten in 8.
-
Snij de ongeschilde komkommer in blokjes.
-
Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water. Snij in de lengte in 4.
-
Snij de olijven in ringen.
-
Snij de halfgedroogde tomaten fijner. Hou 2 eetl. olie apart.
-
Verwarm de oven voor op 200 °C.
-
Bereiding:
-
Leg de aardappelen op een bakplaat met bakpapier. Meng er 2 eetl. olijfolie onder en kruid met peper en zout. Zet ± 35 min. in de voorverwarmde oven.
-
Doe intussen de ijsbergsla, de helft van de uiringen, de lente-uitjes, de halfgedroogde tomaten, de olijven en de komkommer in een kom.
-
Meng het citroensap met 2 eetl. olie van de gemarineerde tomaten en meng er de platte peterselie onder. Meng onder het slaatje.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de merguez ± 5 min.
-
Leg de helften van de hamburgerbroodjes in de oven voor de laatste 2 min. van de baktijd van de aardappelen.
-
Snij de merguez in 2.
-
Verdeel de tzatziki over de broodjes. Leg de rest van de uiringen en de stukjes tomaat erop. Schik er 3 stukjes merguez op en eindig met de cheddar. Sluit af met de andere helft van het broodje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chouffe Soleil Blond bier Wijn Domaine Carobelle A.O.P. Vacqueyras