Meringue
Meringue

Meringue

2 u.
Dessert
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop het eiwit bijna stijf.

  3. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt.

  4. Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op.

  5. Schuif in de voorverwarmde oven (100 °C) en laat gedurende 2 à 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen.

  6. Afwerking:
  7. Deze lekker zoete koekjes kan u gemakkelijk meerdere dagen bewaren. Ook lekker als u ze verkruimelt en serveert in een ijscoupe met fruit en vruchtencoulis.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop het eiwit bijna stijf.

  3. Voeg er beetje bij beetje de suiker aan toe. Blijf kloppen tot u glanzend eiwit in stevige pieken bekomt.

  4. Strijk de bakplaat in met boter en verdeel er het eiwit in toefjes op.

  5. Schuif in de voorverwarmde oven (100 °C) en laat gedurende 2 à 3 u drogen. De baktijd is afhankelijk van de grootte van de schuimkoekjes. Steek een houten lepel tussen de ovendeur zodat de oven op een kiertje blijft staan. Dat doet de meringue beter drogen.

  6. Afwerking:
  7. Deze lekker zoete koekjes kan u gemakkelijk meerdere dagen bewaren. Ook lekker als u ze verkruimelt en serveert in een ijscoupe met fruit en vruchtencoulis.

Bekijk het recept digitaal