Meringuecupcakes
Meringuecupcakes

Meringuecupcakes

Dessert
6 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 62.1 g
Eiwit 6.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de cupcakes:
  3. Doe 150 g suiker en de zachte boter in een kom en mix tot een luchtig beslag.

  4. Breek het ei in een kopje en voeg al roerend toe aan het deeg.

  5. Zet de mixer opnieuw in het deeg. Vraag aan je hulpkok (mama of papa) om de bloem, het bakpoeder en het zout boven het deeg te zeven, terwijl jij alles mixt.

  6. Voeg daarna de zure room en de melk toe en blijf roeren.

  7. Laat je hulpkok de oven voorverwarmen op 160 °C. Intussen kan jij 6 papieren cupcakevormpjes in de vakjes van een muffinbakvorm zetten.

  8. Lepel het beslag in de papieren vormpjes.

  9. Je hulpkok mag nu de muffinbakvorm 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De cupcakes zijn klaar als hij/zij er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Daarna mogen ze uit de oven om af te koelen.

  10. Voor de versiering:
  11. Haal je hulpkok erbij voor deze taakjes:
  12. Strooi 75 g suiker op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de hete oven. Schep de suiker daarna in een maatbeker.

  13. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  14. Schep de eiwitten bij de gekaramelliseerde suiker in de maatbeker en klop stevig op met de kloppers van de mixer. Dit mengsel heet `meringue'.

  15. Lepel een beetje meringue op elke cupcake (of doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toefjes op elke cupcake). Deze stap kan een beetje lastig zijn, dus laat je hulpkok eventueel helpen. Zet de cupcakes in de koelkast.

  16. Lepel wat gesmolten chocolade over de afgekoelde cupcakes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Voor de cupcakes:
  3. Doe 150 g suiker en de zachte boter in een kom en mix tot een luchtig beslag.

  4. Breek het ei in een kopje en voeg al roerend toe aan het deeg.

  5. Zet de mixer opnieuw in het deeg. Vraag aan je hulpkok (mama of papa) om de bloem, het bakpoeder en het zout boven het deeg te zeven, terwijl jij alles mixt.

  6. Voeg daarna de zure room en de melk toe en blijf roeren.

  7. Laat je hulpkok de oven voorverwarmen op 160 °C. Intussen kan jij 6 papieren cupcakevormpjes in de vakjes van een muffinbakvorm zetten.

  8. Lepel het beslag in de papieren vormpjes.

  9. Je hulpkok mag nu de muffinbakvorm 20 à 25 min. in de voorverwarmde oven. De cupcakes zijn klaar als hij/zij er een mes in steekt en het er droog uitkomt. Daarna mogen ze uit de oven om af te koelen.

  10. Voor de versiering:
  11. Haal je hulpkok erbij voor deze taakjes:
  12. Strooi 75 g suiker op een bakplaat met bakpapier. Zet 10 min. in de hete oven. Schep de suiker daarna in een maatbeker.

  13. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken).

  14. Schep de eiwitten bij de gekaramelliseerde suiker in de maatbeker en klop stevig op met de kloppers van de mixer. Dit mengsel heet `meringue'.

  15. Lepel een beetje meringue op elke cupcake (of doe de meringue in een spuitzak en spuit mooie toefjes op elke cupcake). Deze stap kan een beetje lastig zijn, dus laat je hulpkok eventueel helpen. Zet de cupcakes in de koelkast.

  16. Lepel wat gesmolten chocolade over de afgekoelde cupcakes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 459 kcal
Vet 20.3 g
Koolhydraat 62.1 g
Eiwit 6.9 g

Bekijk het recept digitaal