Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit
Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit

Meringuetaartjes met versekaascrème en fruit

Dessert
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ananas en de kiwi in kleine stukjes.

  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eiwitten stijf.

  7. Voeg de fijne suiker toe en klop ± 6 min. tot een gladde massa.

  8. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en maak 12 rondjes van 3 à 4 cm doorsnede op de bakplaat. Spuit op het eerste rondje nog een tweede. Zet 1 u. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Klop de room stijf en voeg al kloppend de bloemsuiker toe. Meng de verse kaas onder de slagroom.

  10. Bestrijk de meringues met de slagroom en beleg ze met het fruit. Werk af met wat muntblaadjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de ananas en de kiwi in kleine stukjes.

  4. Verwarm de oven voor op 100 °C.

  5. Bereiding:
  6. Klop de eiwitten stijf.

  7. Voeg de fijne suiker toe en klop ± 6 min. tot een gladde massa.

  8. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schep het stijfgeklopte eiwit in een spuitzak en maak 12 rondjes van 3 à 4 cm doorsnede op de bakplaat. Spuit op het eerste rondje nog een tweede. Zet 1 u. in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  9. Klop de room stijf en voeg al kloppend de bloemsuiker toe. Meng de verse kaas onder de slagroom.

  10. Bestrijk de meringues met de slagroom en beleg ze met het fruit. Werk af met wat muntblaadjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 119 kcal
Vet 4.5 g
Koolhydraat 17.6 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal