Mexicaanse burger met homemade guacamole en krieltjes
Mexicaanse burger met homemade guacamole en krieltjes

Mexicaanse burger met homemade guacamole en krieltjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 13.5 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 49.1 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Snij de tomaten in schijfjes.

  7. Pers de limoen. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn en besprenkel met het limoensap en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Hak de koriander fijn en meng de helft onder de guacamole.

  9. Bereiding:
  10. Druk de runderburgers wat platter. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de burgers 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de krieltjes ± 5 min.

  12. Verwarm de broodjes 1 min. in de broodrooster of in de oven.

  13. Afwerking:
  14. Beleg de onderste helft van de hamburgerbroodjes met reepjes sla, een runderburger, een schijfje tomaat en guacamole. Werk af met de maïs, de rode ui en de rest van de koriander. Bedek met de bovenste helft van de broodjes. Serveer met de aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij de ijsbergsla in fijne reepjes.

  5. Snij de rode ui in fijne ringen.

  6. Snij de tomaten in schijfjes.

  7. Pers de limoen. Prak het vruchtvlees van de avocado's fijn en besprenkel met het limoensap en 1 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout.

  8. Hak de koriander fijn en meng de helft onder de guacamole.

  9. Bereiding:
  10. Druk de runderburgers wat platter. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de burgers 2 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  11. Verhit intussen 1 eetl. boter en 1 eetl. olijfolie in een pan en bak de krieltjes ± 5 min.

  12. Verwarm de broodjes 1 min. in de broodrooster of in de oven.

  13. Afwerking:
  14. Beleg de onderste helft van de hamburgerbroodjes met reepjes sla, een runderburger, een schijfje tomaat en guacamole. Werk af met de maïs, de rode ui en de rest van de koriander. Bedek met de bovenste helft van de broodjes. Serveer met de aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 836 kcal
Vet 36.2 g
Verzadigd vet 9.1 g
Koolhydraat 72.8 g
Suiker 13.5 g
Vezel 11.4 g
Eiwit 49.1 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Martha Sexy Blond Sterk blond bier Wijn Les Hauts de Montauriol A.O.P. Fronton

Bekijk het recept digitaal