Mexicaanse eenpansmaaltijd met vis en rijst
Mexicaanse eenpansmaaltijd met vis en rijst

Mexicaanse eenpansmaaltijd met vis en rijst

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 42.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snij in reepjes.

  6. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes met een lepel.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud stromend water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een brede kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de blokjes paprika ± 5 min.

  11. Meng er de rijst onder en laat verder stoven. Leng aan met 2/3 van de bouillon en kruid met de reepjes rode peper (of een deel ervan als u het gerecht niet te pikant wil), het korianderpoeder en zout.

  12. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de maïs, de tomaten en de vis toe. Meng goed en laat 10 min. afgedekt verder garen. Giet er de rest van de bouillon bij als het gerecht te droog wordt (het moet smeuïg zijn, maar niet vochtig).

  14. Verdeel het rivierkreeftenvlees over de rijst en laat 5 min. Verder sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de takjes koriander en geef er eventueel een beetje tabasco bij als het echt pittig mag zijn.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de vis oppervlakkig ontdooien.

  4. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's. Snij in kleine blokjes.

  5. Verwijder de pitjes uit het pepertje. Snij in reepjes.

  6. Snij de tomaten in 4 en verwijder de pitjes met een lepel.

  7. Snipper de ui fijn.

  8. Spoel de maïs onder koud stromend water en laat uitlekken.

  9. Bereiding:
  10. Verhit de olijfolie in een brede kookpot en stoof de fijngesnipperde ui en de blokjes paprika ± 5 min.

  11. Meng er de rijst onder en laat verder stoven. Leng aan met 2/3 van de bouillon en kruid met de reepjes rode peper (of een deel ervan als u het gerecht niet te pikant wil), het korianderpoeder en zout.

  12. Breng aan de kook, dek af en laat 10 min. sudderen op een zacht vuur.

  13. Voeg de maïs, de tomaten en de vis toe. Meng goed en laat 10 min. afgedekt verder garen. Giet er de rest van de bouillon bij als het gerecht te droog wordt (het moet smeuïg zijn, maar niet vochtig).

  14. Verdeel het rivierkreeftenvlees over de rijst en laat 5 min. Verder sudderen.

  15. Afwerking:
  16. Werk af met de takjes koriander en geef er eventueel een beetje tabasco bij als het echt pittig mag zijn.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 513 kcal
Vet 9.3 g
Koolhydraat 60.8 g
Eiwit 42.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn Argento Chardonnay Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal