Mexicaanse kip
Mexicaanse kip

Mexicaanse kip

20 min.
Aperitiefhapje
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)

    Snij de kipfilet in 8 reepjes van 2 cm breed. Prik ze in accordeonvorm op prikkertjes.

  2. Pers de citroen. Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en overgiet met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Bak de kipspiesjes ± 5 min. op de barbecue en draai halverwege de gaartijd om.

  5. Garneer elke aperitieflepel met 1 kl guacamole en 1 kl appelblokjes. Leg er een kipspiesje op.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding in de keuken (10 min.)

    Snij de kipfilet in 8 reepjes van 2 cm breed. Prik ze in accordeonvorm op prikkertjes.

  2. Pers de citroen. Snij de ongeschilde appel in heel kleine blokjes en overgiet met het citroensap. Kruid met peper en zout.

  3. Bereiding op de barbecue (10 min.)
  4. Bak de kipspiesjes ± 5 min. op de barbecue en draai halverwege de gaartijd om.

  5. Garneer elke aperitieflepel met 1 kl guacamole en 1 kl appelblokjes. Leg er een kipspiesje op.

Bekijk het recept digitaal