- Bewaar

- Bewaar
Mexicaanse mole met maistortilla's
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 20 min. koken)
-
Pel de uien en prik in 1 ui de kruidnagels. Snipper de andere ui fijn.
-
Snij de tomaten in blokjes en het pepertje in heel fijne reepjes.
-
Doe de kip in een grote kookpot met de ui met de kruidnagels, de steranijs, de kaneelstokjes en peper en zout. Vul met koud water tot de kip onderstaat en laat 15 à 20 min. koken. Laat vervolgens uitlekken en bewaar en zeef de bouillon. Verwijder het vel en de botten van de kip en pluk met de handen in hapklare stukken. Breek de zoute koekjes en de chocolade in stukjes.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig. Voeg de zoute koekjes, het amandelpoeder, de verse tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Voeg de kip toe en vul aan met de bouillon tot ze onderstaat. Laat ± 15 min. koken en voeg vervolgens de chocolade toe.
-
Snij intussen de avocado in blokjes en hak de koriander grof.
-
Beleg de maïstortilla's met de mole en werk af met wat avocado en koriander. Vouw in 2 en vervolgens nog eens in 2.
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min. + 20 min. koken)
-
Pel de uien en prik in 1 ui de kruidnagels. Snipper de andere ui fijn.
-
Snij de tomaten in blokjes en het pepertje in heel fijne reepjes.
-
Doe de kip in een grote kookpot met de ui met de kruidnagels, de steranijs, de kaneelstokjes en peper en zout. Vul met koud water tot de kip onderstaat en laat 15 à 20 min. koken. Laat vervolgens uitlekken en bewaar en zeef de bouillon. Verwijder het vel en de botten van de kip en pluk met de handen in hapklare stukken. Breek de zoute koekjes en de chocolade in stukjes.
-
Bereiding:
-
(25 min.)
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig. Voeg de zoute koekjes, het amandelpoeder, de verse tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Voeg de kip toe en vul aan met de bouillon tot ze onderstaat. Laat ± 15 min. koken en voeg vervolgens de chocolade toe.
-
Snij intussen de avocado in blokjes en hak de koriander grof.
-
Beleg de maïstortilla's met de mole en werk af met wat avocado en koriander. Vouw in 2 en vervolgens nog eens in 2.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië