Mexicaanse mole met maistortilla's
Mexicaanse mole met maistortilla's

Mexicaanse mole met maistortilla's

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1016 kcal
Vet 63.1 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 17.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 46.6 g
Zout 1.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 20 min. koken)

  3. Pel de uien en prik in 1 ui de kruidnagels. Snipper de andere ui fijn.

  4. Snij de tomaten in blokjes en het pepertje in heel fijne reepjes.

  5. Doe de kip in een grote kookpot met de ui met de kruidnagels, de steranijs, de kaneelstokjes en peper en zout. Vul met koud water tot de kip onderstaat en laat 15 à 20 min. koken. Laat vervolgens uitlekken en bewaar en zeef de bouillon. Verwijder het vel en de botten van de kip en pluk met de handen in hapklare stukken. Breek de zoute koekjes en de chocolade in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig. Voeg de zoute koekjes, het amandelpoeder, de verse tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Voeg de kip toe en vul aan met de bouillon tot ze onderstaat. Laat ± 15 min. koken en voeg vervolgens de chocolade toe.

  9. Snij intussen de avocado in blokjes en hak de koriander grof.

  10. Beleg de maïstortilla's met de mole en werk af met wat avocado en koriander. Vouw in 2 en vervolgens nog eens in 2.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 20 min. koken)

  3. Pel de uien en prik in 1 ui de kruidnagels. Snipper de andere ui fijn.

  4. Snij de tomaten in blokjes en het pepertje in heel fijne reepjes.

  5. Doe de kip in een grote kookpot met de ui met de kruidnagels, de steranijs, de kaneelstokjes en peper en zout. Vul met koud water tot de kip onderstaat en laat 15 à 20 min. koken. Laat vervolgens uitlekken en bewaar en zeef de bouillon. Verwijder het vel en de botten van de kip en pluk met de handen in hapklare stukken. Breek de zoute koekjes en de chocolade in stukjes.

  6. Bereiding:
  7. (25 min.)

  8. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak de fijngesnipperde ui, het knoflook en het pepertje 1 à 2 min. glazig. Voeg de zoute koekjes, het amandelpoeder, de verse tomaat en de tomatenstukjes uit blik toe. Voeg de kip toe en vul aan met de bouillon tot ze onderstaat. Laat ± 15 min. koken en voeg vervolgens de chocolade toe.

  9. Snij intussen de avocado in blokjes en hak de koriander grof.

  10. Beleg de maïstortilla's met de mole en werk af met wat avocado en koriander. Vouw in 2 en vervolgens nog eens in 2.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1016 kcal
Vet 63.1 g
Verzadigd vet 16.3 g
Koolhydraat 62 g
Suiker 17.4 g
Vezel 6.8 g
Eiwit 46.6 g
Zout 1.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier La Cambre Blond Blond abdijbier Wijn Michel Torino 'Colección' Torrontés Cafayate Valley - Argentinië

Bekijk het recept digitaal