Mexicaanse stoofschotel
Mexicaanse stoofschotel

Mexicaanse stoofschotel

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 42.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin.

  7. Voeg de spekreepjes en de fijngesnipperde uien toe en laat nog even verder bakken. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.

  8. Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees langs de rand van de kookpot, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de witte bonen in tomatensaus toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en komijn. Laat nog 20 min. sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.

  10. Afwerking:
  11. Verwarm op een zacht vuurtje en voeg naar smaak nog wat komijn of paprikapoeder toe. Serveer met gekookte aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de wortelen in schijfjes.

  4. Snipper de uien fijn.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en bak het stoofvlees goudbruin.

  7. Voeg de spekreepjes en de fijngesnipperde uien toe en laat nog even verder bakken. Kruid met de tijm en het blaadje laurier.

  8. Giet de rode wijn zachtjes bij het vlees langs de rand van de kookpot, dek af en laat 40 min. sudderen op een zacht vuur.

  9. Voeg de wortelschijfjes, de tomatenpuree en de witte bonen in tomatensaus toe. Kruid met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en komijn. Laat nog 20 min. sudderen. Zet koel weg tot de volgende dag.

  10. Afwerking:
  11. Verwarm op een zacht vuurtje en voeg naar smaak nog wat komijn of paprikapoeder toe. Serveer met gekookte aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 667 kcal
Vet 28.2 g
Koolhydraat 52.2 g
Eiwit 42.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône A.C. Louis Bernard Jonge côtes du rhône met een aangenaam, krachtig en pittig karakter. Neus van rood fruit, kruiden en bloemen. Wijn Villa Ilaria Barbera D.O.C. Piemonte - Italië Pittige rode wijn van 100 % barbera, dé druif van Piemonte (Noord-Italië). Verleidelijke neus van krokant vers fruit (kersen, rijpe frambozen) en kruiden (tijm). Elegant, rond en levendig in de mond, met specerijen in de afdronk.

Bekijk het recept digitaal