Mexicaanse wokschotel met runderreepjes en zure room
Mexicaanse wokschotel met runderreepjes en zure room

Mexicaanse wokschotel met runderreepjes en zure room

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 70.8 g
Eiwit 45.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de minuutsteak in reepjes van ± 1 cm breed.

  4. Snipper de koriander en het teentje knoflook fijn.

  5. Pers 1 helft van de limoen en snij de andere helft in 4 partjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  8. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie en roerbak het knoflook in een wok. Voeg de groentemengeling toe en laat ± 5 min. bakken. Voeg het paprikapoeder en het limoensap toe en haal uit de wok.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak het vlees 5 min. goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  11. Maak de saus: meng de zure room met de fijngesnipperde koriander, zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijst over de kommetjes en schep er de groentemengeling en het vlees over. Werk af met 1 eetl. van de saus en de partjes limoen.

Tip

U kan dit gerecht ook maken met varkensvlees of kip. Ook lekker in een taco (laat dan wel de rijst weg).

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Snij de minuutsteak in reepjes van ± 1 cm breed.

  4. Snipper de koriander en het teentje knoflook fijn.

  5. Pers 1 helft van de limoen en snij de andere helft in 4 partjes.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af. Leg er een propere keukenhanddoek op. Laat de rijst zo 5 min. stomen.

  8. Verhit intussen 1 eetl. rijstolie en roerbak het knoflook in een wok. Voeg de groentemengeling toe en laat ± 5 min. bakken. Voeg het paprikapoeder en het limoensap toe en haal uit de wok.

  9. Verhit opnieuw 1 eetl. rijstolie in de wok en bak het vlees 5 min. goudbruin. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Voeg de groenten opnieuw toe en laat nog even opwarmen.

  11. Maak de saus: meng de zure room met de fijngesnipperde koriander, zwarte peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Verdeel de rijst over de kommetjes en schep er de groentemengeling en het vlees over. Werk af met 1 eetl. van de saus en de partjes limoen.

Tip

U kan dit gerecht ook maken met varkensvlees of kip. Ook lekker in een taco (laat dan wel de rijst weg).

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 625 kcal
Vet 16.5 g
Koolhydraat 70.8 g
Eiwit 45.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Tripel Adbijbier Wijn Château Artix 'Les Murailles' A.O.P. Minervois

Bekijk het recept digitaal