Mexicaanse wrap met vegan burger
Mexicaanse wrap met vegan burger

Mexicaanse wrap met vegan burger

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 11.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (laat ze erin als u van pittige gerechten houdt) en snipper samen met de rode ui fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1,5 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers 3 min. aan elke kant.

  10. Haal intussen het vruchtvlees uit de avocado's en besprenkel met de helft van het limoensap. Pureer en meng er de guacamolekruiden, het pepertje en de helft van de rode ui en koriander onder.

  11. Meng de maïs met de tomaten, de paprika en de rest van de rode ui en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout en besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie en de rest van het limoensap.

  12. Breng de sla op smaak met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Besmeer de helft van elke wrap met de guacamole. Bedek de ene helft van de guacamole met 1 vegan burger en de andere helft met tomatensalsa. Vouw de wrap over de vulling, vouw hem dubbel en prik vast met een cocktailprikker.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de salade.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verwijder de pitjes uit het pepertje (laat ze erin als u van pittige gerechten houdt) en snipper samen met de rode ui fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes.

  4. Snij de tomaten in 4, verwijder de zaadjes en snij in blokjes.

  5. Pers de limoen.

  6. Snipper de koriander fijn.

  7. Spoel de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1,5 eetl. olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de hamburgers 3 min. aan elke kant.

  10. Haal intussen het vruchtvlees uit de avocado's en besprenkel met de helft van het limoensap. Pureer en meng er de guacamolekruiden, het pepertje en de helft van de rode ui en koriander onder.

  11. Meng de maïs met de tomaten, de paprika en de rest van de rode ui en de koriander. Kruid met zwarte peper en zout en besprenkel met 1/2 eetl. olijfolie en de rest van het limoensap.

  12. Breng de sla op smaak met 1 eetl. olijfolie, de balsamicoazijn, zwarte peper en zout.

  13. Besmeer de helft van elke wrap met de guacamole. Bedek de ene helft van de guacamole met 1 vegan burger en de andere helft met tomatensalsa. Vouw de wrap over de vulling, vouw hem dubbel en prik vast met een cocktailprikker.

  14. Afwerking:
  15. Serveer met de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 745 kcal
Vet 44.8 g
Verzadigd vet 14 g
Koolhydraat 49.9 g
Suiker 11.3 g
Vezel 9.8 g
Eiwit 30.7 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Cornet Smoked Sterk blond bier Wijn Chasing Waves White Blend Australië

Bekijk het recept digitaal