- Bewaar

- Bewaar
Mezze
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière Les Abymes A.C. Vin de Savoie Wijn Frisse witte wijn. Droog, levendig, nerveus. Met een mooie, fruitige neus, toetsen van kamperfoelie en een zweem van vuursteen. In de mond heel aangenaam en verfrissend. Wijn Retsina Tsantali Griekenland Wijn Unieke droge witte wijn waaraan hars wordt toegevoegd. Die zorgt voor een typisch kruidige geur en smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water), snij in partjes en verwijder de pitjes.
-
Was de sla en scheur de bladeren in kleine stukken.
-
Schil de komkommer, snij in de lengte in twee en verwijder de pitjes. Snij in dunne maantjes.
-
Snij de radijzen in plakjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf
-
Maak het tomatensausje: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Voeg de tomatenpartjes toe en kruid met oregano, peper en zout. Laat 30 min. stoven op een matig vuur. Laat volledig afkoelen en verdeel er de fetablokjes over.
-
Op het moment zelf
-
Meng de sla met de rucola, komkommer, ui, radijs en dille. Besprenkel met 1 dl olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Roer om.
-
Bak de diepgevroren Calamaris en Scampi Fritti 3 tot 5 min. in de frituurpan (175 °C).
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden en leg er de Calamaris en Scampi Fritti op. Dien op met het tomatensausje en een toefje tarama en/of tzatziki (allebei verkrijgbaar in de versmarkt).
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière Les Abymes A.C. Vin de Savoie Wijn Frisse witte wijn. Droog, levendig, nerveus. Met een mooie, fruitige neus, toetsen van kamperfoelie en een zweem van vuursteen. In de mond heel aangenaam en verfrissend. Wijn Retsina Tsantali Griekenland Wijn Unieke droge witte wijn waaraan hars wordt toegevoegd. Die zorgt voor een typisch kruidige geur en smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in heet water), snij in partjes en verwijder de pitjes.
-
Was de sla en scheur de bladeren in kleine stukken.
-
Schil de komkommer, snij in de lengte in twee en verwijder de pitjes. Snij in dunne maantjes.
-
Snij de radijzen in plakjes.
-
Snipper de dille fijn.
-
Snij de ui in ringen.
-
Bereiding:
-
Enkele uren vooraf
-
Maak het tomatensausje: verhit 1 eetl. olijfolie in een kookpan. Voeg de tomatenpartjes toe en kruid met oregano, peper en zout. Laat 30 min. stoven op een matig vuur. Laat volledig afkoelen en verdeel er de fetablokjes over.
-
Op het moment zelf
-
Meng de sla met de rucola, komkommer, ui, radijs en dille. Besprenkel met 1 dl olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Roer om.
-
Bak de diepgevroren Calamaris en Scampi Fritti 3 tot 5 min. in de frituurpan (175 °C).
-
Afwerking:
-
Verdeel de sla over de borden en leg er de Calamaris en Scampi Fritti op. Dien op met het tomatensausje en een toefje tarama en/of tzatziki (allebei verkrijgbaar in de versmarkt).
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château La Gentilhommière Les Abymes A.C. Vin de Savoie Wijn Frisse witte wijn. Droog, levendig, nerveus. Met een mooie, fruitige neus, toetsen van kamperfoelie en een zweem van vuursteen. In de mond heel aangenaam en verfrissend. Wijn Retsina Tsantali Griekenland Wijn Unieke droge witte wijn waaraan hars wordt toegevoegd. Die zorgt voor een typisch kruidige geur en smaak.