Mezze
Mezze

Mezze

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1032 kcal
Vet 78.5 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 33.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij de groene paprika in kubus- of ruitvormige blokjes. Snij de ui in fijne ringen. Schil de halve komkommer en snij hem in blokjes of reepjes.

  3. Schil de sinaasappel zodat het witte vlies dat zich onder de schil bevindt ook weg is. Snij de sinaasappel in fijne schijfjes die u op hun beurt in driehoekjes snijdt.

  4. Meng de groenten met de stukjes sinaasappel, de in blokjes gesneden fetakaas, de olijven, 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. azijn. Meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  5. Tzatziki (10 min.)
  6. Schil de halve komkommer en snij hem in fijne schijfjes.

  7. Doe de komkommerschijfjes in een vergiet en bestrooi ze met 3/4 eetl. zout. Laat ze gedurende ten minste 2 u uitlekken. Zo geeft de komkommer een maximum aan vocht af. Druk nog wat vocht uit de komkommerschijfjes met een vork.

  8. Meng de goed uitgelekte komkommerschijfjes, de uitgelekte yoghurt, 1 koffiel. fijngehakte verse dille, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. azijn en de geperste knoflook in een glazen kom.

  9. Meng losjes door elkaar. Zet koel weg.

  10. Op het moment zelf
  11. Bak de diepgevroren inktvisringen in de frituurpan (190 °C) gedurende 3 à 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Dien de Calamaris Fritti op met de salade en de tzatziki.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de tomaten in partjes. Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadjes en de witte zaadlijsten. Snij de groene paprika in kubus- of ruitvormige blokjes. Snij de ui in fijne ringen. Schil de halve komkommer en snij hem in blokjes of reepjes.

  3. Schil de sinaasappel zodat het witte vlies dat zich onder de schil bevindt ook weg is. Snij de sinaasappel in fijne schijfjes die u op hun beurt in driehoekjes snijdt.

  4. Meng de groenten met de stukjes sinaasappel, de in blokjes gesneden fetakaas, de olijven, 6 eetl. olijfolie en 2 eetl. azijn. Meng goed door elkaar. Kruid met peper en zout en zet koel weg.

  5. Tzatziki (10 min.)
  6. Schil de halve komkommer en snij hem in fijne schijfjes.

  7. Doe de komkommerschijfjes in een vergiet en bestrooi ze met 3/4 eetl. zout. Laat ze gedurende ten minste 2 u uitlekken. Zo geeft de komkommer een maximum aan vocht af. Druk nog wat vocht uit de komkommerschijfjes met een vork.

  8. Meng de goed uitgelekte komkommerschijfjes, de uitgelekte yoghurt, 1 koffiel. fijngehakte verse dille, 6 eetl. olijfolie, 2 eetl. azijn en de geperste knoflook in een glazen kom.

  9. Meng losjes door elkaar. Zet koel weg.

  10. Op het moment zelf
  11. Bak de diepgevroren inktvisringen in de frituurpan (190 °C) gedurende 3 à 5 min.

  12. Afwerking:
  13. Dien de Calamaris Fritti op met de salade en de tzatziki.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1032 kcal
Vet 78.5 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 33.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Retsina Tsantali Griekenland Wijn Griekse droge witte wijn waaraan hars werd toegevoegd. Die geeft de wijn een heel aparte kruidige geur en smaak. Koel schenken als aperitief en bij Griekse gerechten. Wijn Sauvignon de Touraine Hilaire Rondeau A.C. Touraine Wijn Droge witte loirewijn met een rijk parfum en een levendige, frisse smaak. Koel schenken.

Bekijk het recept digitaal