Minestrone horentjes
Minestrone horentjes

Minestrone horentjes

Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 6.1 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 9.5 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 9.2 g
Zout 2.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen. Verwijder de draden van de selderijstengels. Snij de groenten in kleine blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortel, ui en selder 2 min. Voeg de wittekool, de tomatenstukjes en 1 L heet water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat ± 10 min. koken.

  6. Kook intussen de horentjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Voeg de diepgevroren spinazie toe aan de soep en laat nog 1 min. koken. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de horentjes in diepe borden en overgiet met de minestrone.

Tip

Nog wat fijngesneden wittekool over? Meng de wittekool met yoghurt of mayonaise en een beetje mosterd. Voeg eventueel geraspte wortelen toe. Ook lekker met rozijnen, appels en noten. Heerlijk op een sneetje bruin brood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen. Verwijder de draden van de selderijstengels. Snij de groenten in kleine blokjes.

  3. Snipper de ui fijn.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de wortel, ui en selder 2 min. Voeg de wittekool, de tomatenstukjes en 1 L heet water toe. Verkruimel er het bouillonblokje over en laat ± 10 min. koken.

  6. Kook intussen de horentjes gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  7. Voeg de diepgevroren spinazie toe aan de soep en laat nog 1 min. koken. Kruid met peper en zout.

  8. Afwerking:
  9. Serveer de horentjes in diepe borden en overgiet met de minestrone.

Tip

Nog wat fijngesneden wittekool over? Meng de wittekool met yoghurt of mayonaise en een beetje mosterd. Voeg eventueel geraspte wortelen toe. Ook lekker met rozijnen, appels en noten. Heerlijk op een sneetje bruin brood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 248 kcal
Vet 6.1 g
Verzadigd vet 0.9 g
Koolhydraat 33.6 g
Suiker 9.5 g
Vezel 10.4 g
Eiwit 9.2 g
Zout 2.1 g

Bekijk het recept digitaal