- Bewaar

- Bewaar
Minestrone met pancetta en parmezaan
Onze drankensuggesties
Wijn Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. - Villa Antonini - Italië Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve - Miguel Torres - Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgette in iets grotere blokjes.
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Hak de ui, het teentje knoflook, de wortelen en de selder heel fijn.
-
Snij de pancetta in reepjes.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngehakte ui, het knoflook, de wortelen en selder kort. Voeg de pancetta toe en bak even mee.
-
Voeg de courgette-, aardappel- en tomatenblokjes, de erwten, bloemkoolroosjes en de uitgelekte bonen toe. Laat nog even stoven en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.
-
Voeg 20 g geraspte parmezaan toe. Laat de minestrone ± 35 min. op een zacht vuurtje pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
-
Snipper intussen het basilicum en de peterselie fijn.
-
Voeg op het einde de vermicelli toe (kooktijd: zie verpakking) en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijn gesnipperde basilicumblaadjes en peterselie.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan
Onze drankensuggesties
Wijn Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. - Villa Antonini - Italië Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve - Miguel Torres - Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(20 min.)
-
Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.
-
Snij de ongeschilde courgette in iets grotere blokjes.
-
Snij de bloemkool in roosjes.
-
Hak de ui, het teentje knoflook, de wortelen en de selder heel fijn.
-
Snij de pancetta in reepjes.
-
Rasp de parmezaan fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngehakte ui, het knoflook, de wortelen en selder kort. Voeg de pancetta toe en bak even mee.
-
Voeg de courgette-, aardappel- en tomatenblokjes, de erwten, bloemkoolroosjes en de uitgelekte bonen toe. Laat nog even stoven en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.
-
Voeg 20 g geraspte parmezaan toe. Laat de minestrone ± 35 min. op een zacht vuurtje pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
-
Snipper intussen het basilicum en de peterselie fijn.
-
Voeg op het einde de vermicelli toe (kooktijd: zie verpakking) en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijn gesnipperde basilicumblaadjes en peterselie.
-
Afwerking:
-
Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. - Villa Antonini - Italië Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve - Miguel Torres - Chili