Minestrone met pancetta en parmezaan
Minestrone met pancetta en parmezaan

Minestrone met pancetta en parmezaan

1 u.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 19.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgette in iets grotere blokjes.

  6. Snij de bloemkool in roosjes.

  7. Hak de ui, het teentje knoflook, de wortelen en de selder heel fijn.

  8. Snij de pancetta in reepjes.

  9. Rasp de parmezaan fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngehakte ui, het knoflook, de wortelen en selder kort. Voeg de pancetta toe en bak even mee.

  12. Voeg de courgette-, aardappel- en tomatenblokjes, de erwten, bloemkoolroosjes en de uitgelekte bonen toe. Laat nog even stoven en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.

  13. Voeg 20 g geraspte parmezaan toe. Laat de minestrone ± 35 min. op een zacht vuurtje pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

  14. Snipper intussen het basilicum en de peterselie fijn.

  15. Voeg op het einde de vermicelli toe (kooktijd: zie verpakking) en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijn gesnipperde basilicumblaadjes en peterselie.

  16. Afwerking:
  17. Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (20 min.)

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1 cm.

  5. Snij de ongeschilde courgette in iets grotere blokjes.

  6. Snij de bloemkool in roosjes.

  7. Hak de ui, het teentje knoflook, de wortelen en de selder heel fijn.

  8. Snij de pancetta in reepjes.

  9. Rasp de parmezaan fijn.

  10. Bereiding:
  11. Verhit 2 eetl. olijfolie in een kookpot en bak de fijngehakte ui, het knoflook, de wortelen en selder kort. Voeg de pancetta toe en bak even mee.

  12. Voeg de courgette-, aardappel- en tomatenblokjes, de erwten, bloemkoolroosjes en de uitgelekte bonen toe. Laat nog even stoven en overgiet met de bouillon. Breng aan de kook.

  13. Voeg 20 g geraspte parmezaan toe. Laat de minestrone ± 35 min. op een zacht vuurtje pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

  14. Snipper intussen het basilicum en de peterselie fijn.

  15. Voeg op het einde de vermicelli toe (kooktijd: zie verpakking) en kruid naar smaak met zwarte peper en zout. Bestrooi vlak voor het opdienen met de fijn gesnipperde basilicumblaadjes en peterselie.

  16. Afwerking:
  17. Serveer in diepe borden en bestrooi met de rest van de geraspte parmezaan

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 406 kcal
Vet 14.2 g
Koolhydraat 50.2 g
Eiwit 19.3 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Prosecco di Valdobbiadene D.O.C.G. - Villa Antonini - Italië Las Mulas Sauvignon Blanc Reserve - Miguel Torres - Chili

Bekijk het recept digitaal