Minestrone met witte bonen, pesto en parmezaan
Minestrone met witte bonen, pesto en parmezaan

Minestrone met witte bonen, pesto en parmezaan

30 min.
Soep
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 16.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken en snij in reepjes.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof het geperste knoflook enkele minuten al roerend.

  7. Voeg de diepgevroren minestronegroenten toe, roer even en laat 2 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  9. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en laat nog 5 min. opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Rasp intussen de parmezaan grof.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over 4 kommetjes. Lepel er telkens wat groene pesto op, werk af met de geraspte parmezaan, reepjes half gedroogde kerstomaat en enkele druppels extra vierge olijfolie.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. Laat de halfgedroogde kerstomaten uitlekken en snij in reepjes.

  4. Pers het teentje knoflook.

  5. Bereiding:
  6. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en stoof het geperste knoflook enkele minuten al roerend.

  7. Voeg de diepgevroren minestronegroenten toe, roer even en laat 2 min. stoven op een zacht vuur.

  8. Overgiet met de groentebouillon en laat 10 min. afgedekt stoven op een zacht vuur.

  9. Voeg de uitgelekte witte bonen toe en laat nog 5 min. opwarmen. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Rasp intussen de parmezaan grof.

  11. Afwerking:
  12. Verdeel de soep over 4 kommetjes. Lepel er telkens wat groene pesto op, werk af met de geraspte parmezaan, reepjes half gedroogde kerstomaat en enkele druppels extra vierge olijfolie.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 368 kcal
Vet 19.7 g
Koolhydraat 28.5 g
Eiwit 16.6 g

Bekijk het recept digitaal