Mini-boterhammetjes op een stokje
Mini-boterhammetjes op een stokje

Mini-boterhammetjes op een stokje

20 min.
Lunch
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 1.9 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak met een dunschiller 24 smalle, lange linten van de komkommer. Rol op.

  2. Snij de korsten van het brood en de kaas en snij het vetrandje van de ham.

  3. Besmeer 2 sneetjes volkorenbrood met boter en beleg met de kaas. Dek af met de 2 overige sneetjes volkorenbrood.

  4. Besmeer 2 sneetjes tijgerbrood met boter en beleg met de ham. Dek af met de 2 overige sneetjes brood.

  5. Snij elke boterham in 4 gelijke repen. Snij elke reep in 3 stukjes (per boterham hebt u 12 stukjes).

  6. Prik 1 rolletje komkommer en 1 stukje volkorenbrood met kaas op een brochettestokje. Ga verder met 1 geel tomaatje, 1 stukje tijgerbrood met ham, 1 oranje tomaatje, 1 stukje volkorenbrood, 1 rood tomaatje, 1 stukje tijgerbrood en opnieuw 1 rolletje komkommer. Maak zo 12 brochettes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Maak met een dunschiller 24 smalle, lange linten van de komkommer. Rol op.

  2. Snij de korsten van het brood en de kaas en snij het vetrandje van de ham.

  3. Besmeer 2 sneetjes volkorenbrood met boter en beleg met de kaas. Dek af met de 2 overige sneetjes volkorenbrood.

  4. Besmeer 2 sneetjes tijgerbrood met boter en beleg met de ham. Dek af met de 2 overige sneetjes brood.

  5. Snij elke boterham in 4 gelijke repen. Snij elke reep in 3 stukjes (per boterham hebt u 12 stukjes).

  6. Prik 1 rolletje komkommer en 1 stukje volkorenbrood met kaas op een brochettestokje. Ga verder met 1 geel tomaatje, 1 stukje tijgerbrood met ham, 1 oranje tomaatje, 1 stukje volkorenbrood, 1 rood tomaatje, 1 stukje tijgerbrood en opnieuw 1 rolletje komkommer. Maak zo 12 brochettes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 100 kcal
Vet 4 g
Verzadigd vet 2.2 g
Koolhydraat 10.2 g
Suiker 1.9 g
Vezel 1.6 g
Eiwit 5 g
Zout 0.4 g

Bekijk het recept digitaal